avatar: the last airbender - the promise | part 1



Avatar: The Last Airbender ile Avatar: Legend of Korra arasında köprü oluşturmak, The Last Airbender’ın bitişiyle kafaları kurcalayan soru işaretlerini biraz olsun ortadan kaldırabilmek amacıyla yapımcılar tarafından oluşturulması kararlaştırılan Avatar: The Last Airbender – The Promise, üç bölümlük çizgi roman.
Gene Luen Yang, Michael Dante DiMartino, Bryan Konietzko tarafından yazılan, Gurihiru tarafından çizimleri ve kapak tasarımları gerçekleştirilen bu mükemmel çizgi romanın ilk parçası 25 Ocak 2012 tarihinde Dark Horse tarafından basılmış ve satışa sunulmuş.
İlk bölüm biten savaş sonrası barışın yeniden hüküm sürmesine olanak verilmesi üzerine kurulu bir şekilde başlıyor. İlk başlarda kısa bir özet geçen kitap, sonrasında Aang ve arkadaşlarının barışı getirmek için nasıl bir çözüm ürettikleri ile devam ediyor. Toprak krallığındaki ateş kolonilerinin sanki sürekli savaşın devam ettiğini gösterdiği gibi bir düşünce ortaya çıkmasıyla durumun aslında daha büyük bir problem olduğu görülüyor. Ateş kralının desteğiyle bu kolonilerin toprak krallığından çıkartılması kararı alınıyor. Bu işlemin ne kadar zor olduğunun da farkındalar, bunun için Avatar ve arkadaşları bu görevin başına geçiyorlar ve yeniden uyum sağlama hareketini başlatmış bulunuyorlar.
Bu esnada Aang ve Katara arasında gerçekleşen aşk daha da büyüyor, tabii diğerleri bu hallerinden pek de memnun görünmüyorlar. Her fırsatta aşıklarla dalga geçmeleri çizgi romandaki en komik sahnelerden birkaçı.
Zuko’nun babasını hapishanede ziyaret etmesinden sonra Aang’den istediği şey ise şayet bir gün aynı babası gibi biri olursa, hiç tereddüt etmeden kendisini engellemek için ne yapılması gerekiyorsa yapması. Tabii Aang bu gibi bir durumla karşılaşsa ne gibi bir tepki verir, bunu kendisi bile bilmiyor. Neticede savaş sürerken düşmanını bile öldürememişti.
Aradan bir yıl geçiyor ve işler hiç de beklenilen gibi gitmiyor. Yıllardır o topraklarda yaşamış ateş krallığına bağlı koloniler yerlerinden sürülmesi istendiğinde doğal olarak kargaşa çıkıyor. Zuko’nun o bölgeye gelmesinden sonra geceleri hiçbir şekilde uyuyamaması, her an birileri ona saldıracakmış gibi diken üstünde durması ve üzerine gerçekten de böyle bir saldırının gerçekleşmesiyle işler garip bir hal alıyor. Bunun üzerine Zuko bölgeye gidiyor ve yeniden uyum sağlama hareketinin çok da iyi düşünülmüş bir plan olmadığına karar vererek karşı çıktığını açıklıyor. Tabii işler bundan sonra daha da karanlık bir hal alıyor.
En az çizgi dizisi kadar heyecan veren, en az onun kadar güldüren ve en az onun kadar yoğun bir antlımla ilerleyen bir çizgi roman diyebiliriz The Promise için ve ilk bölümü bitirdikten sonra ikinci bölümü okumak için insan gerçekten beklemek istemiyor.

paylaş:

3 yorum:

  1. 2. bölümü de çıktı ve türkçesi dahi var! Ama küçük bir öneri; orijinal bir kopyayı hediye kitap kampanyasıyla verebilirsin.

    YanıtlaSil
  2. evet, ben de türkçesinden okudum açıkçası :p
    çekiliş için düşünülebilir ama şimdilik olmaz gibi. belki daha sonra :)

    YanıtlaSil
  3. The promise serisini nereden okuyabilirim?

    YanıtlaSil