the art of negative thinking (2006)


Kunsten å tenke negativt.
Yönetmen: Bård Breien
Senaryo: Bård Breien
Oyuncular: Fridtjov Såheim, Kjersti Holmen ve Henrik Mestad
Tür: Komedi | Dram
Yıl: 2006
Süre: 79 dak.
Ülke: Norveç
Dil: Norveççe

Bård Breien'in yönetmen koltuğunda oturduğu The Art of Negative Thinking, bir grup engellinin hayata tutunma çabasını eğlenceli bir şekilde beyazperdeye yansıtan güzel bir film.
Geçirdiği kaza sonucu tekerlekli sandalyeye mahkûm olan adam ile onun moralini yüksek tutmak için uğraşan karısının aynı kaderi paylaşan insanlarla olan ilişkisini de gözler önüne seren film, pozitif düşünmenin getirilerinin yanında olaylara daha gerçekçi bakmamızı da sağlıyor, tabii hayatta olduğu gibi her zaman iyi yap iyi bul anlayışının gerçekleşmeyeceği de en kısa sürede ortaya çıkıyor. Bununla birlikte hayatı olduğu şekilde kabullenmenin ne zorluklar içerisinde gerçekleştirilebildiğini de göstermekte. İçerdiği şarlatanlıkların yanına iyi ve yerinde kullanılmış mizah anlayışının da eklenmiş olması filmi bir üst basamağa taşıyor. Yaptığı işte de başarısını göstermekten çekinmiyor.
Fridtjov Såheim, Kjersti Holmen ve Henrik Mestad’in başrolde olduğu 2006 Norveç yapımı bir film, sadece intihar sahnesi için bile izlenebilir.

İnsanların pişmanlıklarını, kötü sonucun sebebi kendimiz olduğumuzda duyduğumuz vicdan azabıyla aslına olmadığımız gibi davranarak karanlık tarafa nasıl da sürüklendiğimizi görmemiz için harika bir örnek. İzleyicinin kendini eleştirmesi gerektirdiği konuları da yüzümüze tokat gibi vurması, ayrıca filmi özel kılan yanlarından.
Fragmanı buradan izleyebilirsiniz.
paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder