stephen king's bag of bones



Bag of Bones.
Yönetmen: Mick Garris
Senaryo: Stephen King (roman), Matt Venne
Oyuncular: Pierce Brosnan, Melissa George, Annabeth Gish
Tür: Dram | Korku
Yıl: 2011
Süre: 234 dak.
Ülke: ABD
Dil: İngilizce
IMDb puanı: 6.5/10 (ort. 1000 kullanıcı)

Ünlü bir yazar olan Michael Noonan her kitabının son cümlelerine eşinin parmaklarının değmesini isteyecek kadar onu seven bir kişidir. En son kitabında da diğer kitaplarında olduğu gibi yine son cümleleri o söyler ve karısı yazar. Çıkan kitabının imza gününde eşi onu yalnız bırakmaz. Yemek yemek için dışarıya gittiğinde ise otobüsün çarpmasıyla hayata gözlerini yumar. Michael bu durumdan sonra kendisini karanlık bir odaya yalnız başına hapsedilmiş gibi hisseder. Kâbusları her gece beyin kapılarını aralarken kafasını kurcalayan düşünceleri de bu korkunçluğun verdiği hissi iyice arttırır. Göl evinin yakınlarında görülen tabut ve tabutun içinde çalan telefon, yatağın altından gelen halıya sürtünen tırnak sesleri, bunalımdı dakikalarda gördüğü kötü düşlerden birkaçıdır.
Beynini yiyen düşünce ise karısının ölmeden önce aldığı hamilelik testidir. Araştırma sonucunda da ölmeden önce hamile olduğu anlaşılmıştır. Fakat yıllarca uğraşmalarına karşın Michael’in sperm sayısındaki düşüklük nedeniyle çocukları olmamıştır. Karısının onu aldattığı düşünce bir an olsun kafasından uzaklaşmaz.
Neredeyse her gece gördüğü düşlerden ve en son rüyasında gördüğü göl evinin pencerelerinin parçalanmasının ardından evle ilgilenen bakıcının onu arayıp durumu izah etmesiyle göl evine gitmeye karar verir. Kitabı üzerinde çalışırken de karısı buraya gelmiş ve bir süre burada kalmıştır. Onun hayalini her baktığı yerde gören Michael Noonan bir süre sonra karısının ona bir şeyler anlatmak istediğini anlar. Buzdolabının üzerindeki magnetlerden, doldurulmuş hayvan kafasına asılı çanın çalmasından karısının orada olduğunu hisseder. Bunun yanında karısının bu evde yalnız kaldığı sırada kimlerle arkadaşlık ettiğini öğrenmeye de çalışan ünlü yazar çocuğunun velayet davasıyla uğraşan bir bayanla tanışır. Bu olay onu çok eskilerde yaşanmış kötü bir olaya ve kendisinin de içinde bulunduğu bir lanete doğru sürükleyecektir.
Stephen King’in aynı adlı kitabından uyarlanan iki bölümlük mini dizi, korku anlamında başarılı öğelerin içermesiyle göz doldururken bazı klişe denilen efektlerin kullanılması ve durağanlığı sebebiyle de kimi izleyicinin mini diziden hoşlanmamasına sebep olmakta.
Başrollerinde 007’nin ünlü oyuncusu Pierce Brosnan, Melissa George ve Annabeth Gish yer alırken yönetmen koltuğunda da Stephen King’in diğer eserlerini beyaz perdeye taşımış olan Mick Garris oturuyor.
Kitabını okuyan kişilerce ağır bir dille eleştirilen mini dizi için kitabını okumamış (hatta hiçbir Stephen King kitabı okumamış) biri olarak diyebilirim ki durağanlığı yahut yavaş ilerleme diyelim bunun dışında her şey gayet yerli yerindeydi. Sahnelerin geçişi, korku olarak da germesi ve bulanık atmosferiyle konunun hoş bir şekilde aktarılması benim hoşuma gitti. Tabii bu kitabını okumamamış birinin tamamıyla kişisel görüşünden ibaret. Lakin izlemenin zaman kaybı olarak görülmesini şiddetle kınıyorum.  Bunun yanında özellikle Kyra rolündeki Caitlin Carmichael’i pek başarılı buldum. Eminim ilerleyen yıllarda adını sıkça duyacağız.
İlk bölüm bittikten sonra ikinci bölümde neler olacak diye merak ettirdiği için de devamlılığı sağladığını düşünüyorum. Tam anlamıyla mükemmel bir mini dizi olmasa da sayısal olarak 10 üzerinden 7’yi hak ediyor gibi.
Ayrıca gerilim yüklü sitesini ziyaret etmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.
İyi seyirler.


paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder