bad sex in fiction award / edebiyatta kötü seks ödülü


Edebiyatta Kötü Seks Ödülü (Bad Sex in Fiction Award), Literary Review adlı derginin 1993 yılından bu yana verdiği bir ödül. Amacı kötü seksi anlatan değil seksi kötü şekilde anlatan yazarları bulup bunu yapmaktan caydırmak olarak bilinen ödül, edebiyatta sıklıkla görülen cinsel ilişki kavramlarında gereksiz paragraflarda yapılan özensiz, kaba ve hiçbir zevk ihtiva etmeyen anlatımlara dikkat çekerek ve bu durumu bir daha yapmamalarını sağlayarak, aynı zamanda bundan sonra yazılacak kitaplar için diğer yazarlara da bir mesaj göndererek tepkisini dile getiriyor.


2011 yılı için ödülü kazanan yazar David Guterson. Ed King adlı romanda geçen ve yazara bu ödülü kazandıran paragraflar ise şöyle:

“These sorts of gyrations and five-sense choreographies, with variations on Ed’s main themes, played out episodically between 10 p.m. and 10 a.m., when Diane said, ‘Let’s shower’.
In the shower, Ed stood with his hands at the back of his head, like someone just arrested, while she abused him with a bar of soap. After a while he shut his eyes, and Diane, wielding her fingernails now and staring at his face, helped him out with two practiced hands, one squeezing the family jewels, the other vigorous with the soap-and-warm-water treatment. It didn’t take long for the beautiful and perfect Ed King to ejaculate fort he fifth time in twelve hours, while looking like Roman public-bath statuary. Then they rinsed, dried, dressed, and went to an expensive restaurant for lunch.”

Paragrafta geçen özellikle “family jewels” (aile mücevherleri; argoda erkek cinsel organı) ifadesi Guterson’un bu ödülü hak etmesinde büyük etken olmuş.
David Guterson’u en çok zorlayan isim ise 1Q84 adlı kitabın yazarı Haruki Murakami. Onu bu duruma sürükleyen cümlesi ise, “A freshly made ear and a freshly made vagina look very much alike.”(yeni yapılmış bir kulak ve yeni yapılmış bir vajina birbirine oldukça benzer.)
Listede daha birçok isim mevcut. Örneğin 11.22.63 adlı romanıyla Stephen King.
2011 yılı için listede bulunan diğer isimleri ve daha fazlasını görmek için şurayı, 93 yılından bu yana kazananlar listesini görmek için ise burayı tıklayabilirsiniz.

paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder