kısa kısa #5




-Elif Şafak, Independent’ın ‘Yabancı Roman Ödülü’nün jüri üyeleri arasında yer alacakmış. Yazara ve çevirmenine eşit olarak sunulan ödülü ilk kez 1990 yılında, ‘Beyaz Kale’ romanıyla Orhan Pamuk ve çevirmeni Victoria Hobrook almış.

-Mısır’daki Selefilerin lideri, “Büyük Sfenks” ve piramitlerin “put” oldukları gerekçesiyle yıkılması gerektiğini söylemiş. Mısırlı güvenlik yetkilileri ise radikal İslamcı grubun tehditlerini ciddiye aldıklarını ve önlem almaya çalışacaklarını belirtmiş.

-New York Times, Mimar Sinan'a ve eserlerine tam sayfa ayırmış. Yazıda, 300'ün üzerinde esere imza atan Mimar Sinan'ın, sadece Türkiye'nin değil, belki de dünyanın ilk "Yıldız Mimarı-Starchitect" olduğu belirtilmiş.

-J.R.R. Tolkien yaşarken tamamlayamadığı Bitmemiş Öyküler oğlu Christopher Tolkien tarafından tamamlandı ve raflardaki yerini aldı.

-Orhan Pamuk, ABD Başkanı Obama için Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı'nı, Başbakan Erdoğan için ise Ben Bir Kediyim adlı kitabı okumasını önermiş.

-Plaza Dili ve Edebiyatı ciddi anlamda mevcut. Türkçe konuşarak anlaşılamayacağını bile düşünüyoruz.

-Facebook'ta siyaset yapmak çok berbat fakat bundan daha berbat olaylar da var. Mesela çekirdek yerken çiğnen çekirdeğin kurtlu çıkması.

paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder