kısa kısa #6



-Kedi seven bir sürü insan var, kediler de sevilmeyecek hayvanlar değil hani gerçi sevmeyen çok kişi tanıyorum. Facebook, twitter gibi sosyal ortamlarda paylaşılan fotoğraflarda da bolca yer alıyor kediler. Kitapların üstünde, kahve fincanının yanında vs. Kedilerle uğraşmak da insanlara mutluluk veriyor, yapılan işlerde hammadde olarak bile kullanılabiliyorlar. Örneğin şurada bir site mevcut. Kedi severler için hoş bir paylaşım olacağını düşündüm. Sağ taraftaki çizgili kısmı sağ tuş ile tutup yavaşça sola doğru sürükleyin. Muhtemelen beğeneceksiniz. Yavaşça sürükleyin ama.

-Sanat her alanda mevcut, sinemada, sokakta, yatak odasında ve mutfakta. Ünlü ressamlardan biri olan Van Gogh’u keşfetmek için en azından Ankara’da bulunanların hala şansları var. Yıl sonuna kadar Van Gogh Alive sergisi devam ediyor. Gidin görün. Van Gogh’un ürettiği eserler öyle harika ki yeniden düzenlenip farklı yerlerde farklı şekillerde kullanılması bile heyecan verici. Bazen de ağız sulandırıyor.

-Kızarttığınız ekmeğin üzerine bir şeyler yazmanıza olanak veren kızarma makineleri mevcut, en azından tasarlanmış. Hatta her ekmek için farklı bir mesaj yazabiliyorsunuz. Bu masum bir mesaj da olabilir, iş öncesi fantezisi de.

-Şurada bolca icat/buluş mevcut. Bunlardan biri de LiquiGlide. Beş MIT öğrencisi ve Prof. Kripa Varanasi tarafından bulunmuş. Yüzeylerde sürtünme kuvvetini azaltıcı bir özellik bırakan tabaka diyebiliriz bunun için. Uçakların yüzeyine sürüldüğünde buzlanmayı önlüyor ama bizim tav olduğumuz konu ketçap şişelerinin/kutularının iç yüzeyine sürülebilmesi. Tabii gıda ile temasından doğabilecek sonuçları araştırdılar mı bilemiyorum. Yine de kutu içerisinde kalan son ketçap birikintisini elde etme çabasını düşününce oldukça faydalı bir buluş olduğu kesin.

-Gitar çok enteresan bir müzik aleti, daha doğrusu gitar ile yapılabilecekler ilginç bir hal alabiliyor. Örneğin gitardan ilham alarak yapılmış Guitar Pee ile işemeyi eğlenceli hale getirebilirsiniz. Gitarla sevişmek ise apayrı bir boyut.

-1984, Otomatik Portakal, Cesur Yeni Dünya, Farenheit 451, Mezbaha No 5 gibi harika kitaplar bir zamanlar yasaklanmış. Tabii bu şaşırılacak bir şey değil, günümüzde bile kitaplar yasaklanabiliyor.

paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder