3. malatya uluslararası film festivali



9-15 Kasım 2012

Malatya Uluslararası Film Festivali bu yıl üçüncü kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.
Geride bıraktığı iki yılda gerek Malatya’nın kültür sanat hayatına ve gerekse Türk sineması adına önemli katkılarda bulunmuştur. Sadece kültürel ve sanatsal bir etkinlik olarak kalmayıp zengin programı ve sinemaseverleri içine alan etkinlikleriyle de akıllarda iz bırakmıştır. Tarihten gelen mirasıyla, aslında tam da bir ticaret ve kültür şehri olan Malatya’ya yakışacak bir festival hazırlamak üzere bu yıl görev bize düştü.  Malatya Uluslararası Film Festivali'ne geçmiş yıllarda emek veren ekiplerden aldığımız bayrağı ileri taşımak en büyük amacımız. Bu noktada, Malatya Valiliği'nin ortaya koymuş olduğu istek ve azim, sinemamız adına bizleri hem umutlandırıyor hem de sevindiriyor.
Malatya Uluslararası Film Festivali programı hazırlıkları için, sırasıyla Berlin Film Festivali, Cannes Film Festivali ve son olarak ta Venedik Film Festivali programlarını yerinde izleyerek sinemaseverler için oldukça özel bir program hazırladık.
Malatya Uluslararası Film Festivali programını hazırlarken dünyanın yaşadığı değişimin perdede ki karşılığını merak ettik. Dünya medeniyetlerinin kaynağı olarak kabul edilen Ortadoğu’da yaşananlara dair bizleri içine alacak ve yaşananlara ortak kılacak hikâyeler aradık...
İşte o hikâyeler film olup, bazen küçük bir çocuğun, bazen bir kadının ve bazen bir babanın gözünden bize Ortadoğu'yu anlatacak.
Son dönem Türk ve dünya sinemanın nitelikli yapımlarını seyirciyle buluşturacak olan Malatya Uluslararası Film Festivali, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması ve Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması filmlerinin yanı sıra; Amerikan bağımsız sinemasının babası olarak kabul edilen John Sayles filmleri, İran sinemasın son dönem önemli kadın yönetmenlerinden birisi olan Tahmineh Milani'nin filmleri ve gerçekleştireceği Türkiye Premier'leri ile nitelikli bir film programını sizlerle buluşturacağız.

Malatya Uluslararası Film Festivali yan etkinlikleri kapsamında;  uluslararası karikatür sergisi, sinema efekt atölyesi, usta yönetmen-öğrenci buluşmaları, söyleşiler, paneller ve çevre gezileri gibi etkinliklerle bu yıl yurt içi ve yurt dışından 300’ün üzerinde yerli ve yabancı konuğu sinema severlerle buluşturacağız.

Geride kalan iki yılda Türk sinemasına çalışmalarıyla değer katmış, sinemamızın gelişmesine ve kitlelere ulaşmasında önemli hizmetlerde bulunmuş olan Sayın Engin Günaydın, Sayın Ayşen Guruda, Sayın Cüneyt Arkın, Sayın Ediz Hun ve Sayın Hülya Koçyiğit, Malatya Uluslararası Film Festivali yaşam boyu başarı ve onur ödülüne layık görülmüşlerdi.
Malatya Uluslararası Film Festivali'nde bu yıl yaşam boyu başarı ve onur ödülüne layık görülen Türk sinemasının önemli isimleri Türkan Şoray, Kadir İnanır, Türker İnanoğlu ve Münir Özkul.
Ayrıca, her yıl hazırladığı kitaplarla Türk sinemasının hafızasına önemli katkılarda bulunan değerli sinema yazarı ve araştırmacısı Ali Can Sekmeç'e de bu vesileyle teşekkürlerimi sunarım.
Kayhan KIRMIZIGÜL
Festival Yönetmeni

İnternet sitesi için tıklayın.

paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder