dog pound (2010)


Yönetmen: Kim Chapiron
Senaryo: Jeremie Delon, Kim Chapiron
Oyuncular: Adam Butcher, Shane Kippel, Mateo Morales
Tür: Dram
Yıl: 2010
Süre: 91 dakika
Ülke: Fransa, Kanada, BK
Dil: İngilizce

Angel, Davis ve Butch sırasıyla oto hırsızlığı ve saldırı, satmak amaçlı uyuşturucu bulundurmak, öfke kontrolsüzlüğü sebebiyle görevlinin gözünü çıkarmak nedeniyle ıslahevine getirilmiş 15, 16 ve 17 yaşlarında ülkenin farklı bölgelerinden gençlerdir. Hayatları, işledikleri bu suçlar yüzünden kısa bir süreliğine aynı koğuşta kesişecek ve başlarına gelecek olaylarda birbirlerine destek çıkacaklardır.
Birbirinden farklı ekonomik sınıflardan bir sürü insanın çeşitli suçlar yüzünden tutulduğu bu ıslahevinde yaşanacak olaylar otorite ve güç meselesinin de nasıl işlediğini görmekte bir yardımcı.
Ana karakterlerin yanında filmin şekillenmesinde etken olan diğer iki karakter ise işi ve ev halini tam rayına oturtamamış gözetim memuru ve kimsenin kendisine bulaşmasını istememesi için herkese AIDS’li olduğunu söyleyen diğer suçlu çocuk ve içeriye uyuşturucu sokanlar ve ıslahevinin belalı diğer gençleri.
Daha ilk dakikadan yeni gelenleri ezmek ve gücünü göstererek hakimiyetini göstermek belalı üç genç Davis’in yanına gelip ayağındaki botları kayırarak sorun yaratacaklarını belli ederler. Tabii bu olayların belki de en masumudur. Asıl sorunlar Butch’ın bu belalılar tarafından tartaklanması sonucu meydana gelir. İlk ıslahevinden görevlinin kışkırtması sonucu hakim olamadığı öfkesi nedeniyle görevlinin gözüne parmağını sokmasından ötürü şimdiki ıslahevine sevk edilen Butch, yapılanlar karşısında diğerleri gibi elini kolunu bağlamaktansa karşı çıkmayı seçer ve işin dozu giderek büyür.

Aslında kendi çocuklarıymış gibi ıslahevindekileri de seven fakat disiplininden pek de taviz vermeyen gardiyan, çocuklar karşısında sert tavrını sürekli devam ettirirken kavgaların sebebini ve kimin yaptığını öğrenmek istese de cevap alamaz. Kendi ailesiyle arasında yaşanan sıkıntıyı her ne kadar işine yansıtmamaya çalışsa da öfkesine yenik düşerek o an karısına olan sinirini işini tam da yerinde yapmayan Angel’dan çıkarır ve bu artık bardağı taşıran son damla olur. Angel’ın hastaneye kaldırılışı, durum karşısında sinirlenen Butch’ın ortaya koyduğu tepki yüzünden sorguya çekilmesi, daha önce yara almış sürünün Davis üzerine yürümesine ve sonucun çok daha fazlasına neden olur.
Kapılar ardındaki güç dengesinin ve niteliğinin nasılda istismara uğratıldığını anlatan film zaman zaman güldüren çoğu zaman da düşündüren yapıda.
Fragmanı buradan izleyebilirsiniz.

paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder