frequency (2000)


Yönetmen: Gregory Hoblit
Senaryo: Toby Emmerich
Oyuncular: Dennis Quaid, Jim Caviezel, Shawn Doyle, Elizabeth Mitchell
Tür: Suç | Dram | Bilim-Kurgu
Yıl: 2000
Süre: 118 dak.
Ülke: ABD
Dil: İngilizce
Ödül: Golden Globe adaylığı, 2 ödül, 6 adaylık
IMDb Puanı: 7.3/10
Metascore: 67/100


Polis memuru olan John 30 yıl önce babasını kaybetmiştir, evin içinde eşyaları kurcalarken eski zamanlarda kullanılan bir çağrı cihazı benzeri alete eli dokunur ve radyonun frekansını değiştirir gibi kurcalarken garip bir şey meydana gelir. 30 yıl önce ölen babası geçmişte bu aleti kullanırken bir anda gelecekteki oğluyla konuşmaya başlarlar.


Arada yıllar olmasına karşılık garip bir doğa olayıyla frekanslar tutmuştur. Baba itfaiyecidir ve patlama sonucu ölür, John ise öleceği yangında babasının daha dikkatli olmasını söyler ve babasının kurtulmasını sağlar. Tabii yazılan kaderin değişimiyle her şey alt üst olur. Bu kez de annesinin ölümüne sebep olan bir tür seri cinayet meydana gelmiştir. Baba oğul kurdukları frekans sayesinde bu cinayetlerin sebebi olan katili bulmaya çalışırlar, zamana karşı yarışırlar.
Babayla birlikte izlenildiğinde hissedilen duyguların daha yoğun olduğu söyleniyor muhakkak öyledir.
Aslına bakılırsa konu bakımından gayet yaratıcı en azından zengin olduğunu söyleyebiliriz, üstelik keyifli bir film izlemek ya da izlerken merak etmek isteyenler için hoş bir tercih diyebiliriz. Çok da sonunu tahmin etmenin zor olduğunu düşünemeyiz tabii.
Bilim kurgunun da sadece efektlerle olunmayacağını göstermesi açısından da bir artısı var bu filmin.
Başrollerde Dennis Quaid, Jim Caviezel ve Lost’ta bolca boy gösteren Elizabeth Mitchell var. Oyunculuk açısından da kimilerine göre Dennis Quaid ve Jim Caviezel’in en başarılı oldukları film kendisi.
Golden Globe adaylığı bulunan ve 2 ödül sahibi filmin yönetmen koltuğunda Gregory Hoblit oturmuş.
Yıllar önce televizyon kanalının birinde izlediğim ve beğendiğim Frequency için gelen yorumların bazılarında mantık hatalarından bahsediliyor. Benim dikkatimi çeken göze batan bir mantık hatası yok ya da ben fark etmedim. Tavsiye edilebilir bir film kendisi, en azından vakit kaybı değil.


paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder