gezici festival 2011


1995 yılından bu yana amacı ülkenin ücra köşeleri de dahil yer yere filmleri taşımak ve insanları hem yerli hem yabancı filmlerle tanıştırırken hem de dünya ülkelerine yerli yapımları tanıtmak olan festival bu yıl 17. yolculuğuna çıkıyor.


Geçen 16 yıl içersinde sinemayı izleyicinin ayağına taşıyan festival Ankara, Artvin, Bakü, Bursa, Çanakkale, Drama, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Malatya, Mersin, Ordu, Samsun, Saraybosna, Tiflis ve Üsküp’de bulumuş.
Bu yıl 2-8 Aralık tarihleri arasında Ankara, 9-12 Aralık tarihleri arasında Sinop ve 14-18 Aralık tarihleri arasında İzmir’de bulunacak olan festival dünya sineması ve yerli yapımların yanında kısa filmlere de yer veriyor. Film gösterimlerinin yanında atölye çalışmalarının, söyleşilerin de yer alacağı festivalde bu yıl beşincisi düzenlenen yarışmayla filmler taçlandırılacak.
Ankara’da başlacak olan festivalin gösterim yerleri Kızılay Büyülü Fener ve Alman Kültür Merkezi.
Ankara için program çizelgesine şuradan ulaşabilirsiniz.
Şu link sizi festivalin resmi sitesine, şu link ise festival gazetesine götürür.
Linkleri tıklayarak festival hakkında daha çok bilgiye ve yer, tarih, fiyat bilgilerine ulaşabilir, buradan da festivalin facebook sayfasını takip edebilirsiniz.
paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder