the texas chainsaw massacre (1974)

Yönetmen: Tobe Hooper
Senaryo: Kim Henkel, Tobe Hooper
Oyuncular: Marilyn Burns, Edwin Neal, Gunnar Hansen, Allen Danziger
Tür: Korku | Gizem | Gerilim
Yıl: 1974
Süre: 83 dk.
Dil: İngilizce
Ülke: ABD
Ödül: 1 ödül
IMDb puanı: 7.5/10

Film başlangıcında şöyle bir yazı akar aşağıdan yukarıya doğru:
“ İzlemek üzere olduğunuz film, beş gencin ama özellikle Sally Hardesty ve sakat kardeşi Franklinin başına gelen bir trajedidir. Onların genç olmaları olayı daha da trajik hale getirir. Ama çok çok daha uzun hayatlar yaşamış olsalardı bile o gün gördükleri dehşeti ve çılgınlığı ne görebilirlerdi ne de bunu görmek isterlerdi. Sakin bir yaz öğleden sonrası onlar için bir kabusa dönüşür. O günün olayları Amerikan tarihindeki en tuhaf suçlardan birinin keşfine neden oldu. Teksas Elektrikli Testere Katliamı.”
Teen Slasher filmlere ilham kaynağı olmuş bir film olan The Texas Chainsaw Massacre, beş gencin yamyam aile tarafından katledilişini konu endir. Biri tekerlekli sandalyeye bağımlı beş genç, Teksas yakınlarındaki bir mezarlıkta gerçekleşen ceset çalma haberlerinden dolayı dedelerinin mezarını kontrol etmek için yola çıkar. Minibüslerine aldıkları bir otostopçuyla işler karışmaya başlar. Elini bıçakla kesen ve bundan zevk aldığını gösteren otostopçu genç minibüs içindeki gençlere korkulu anlar yaşatmaya başladığında gençler tarafından yola atılır. Olayın hararetinden kurtulamayan tekerlekli sandalyedeki genç, benzin almak için durdukları istasyonda aklını kaçırmış otostopçunun kendi kanıyla minibüsü işaretlediğini görür ve aklına şüphe düşürür. Sonrasında yollarına devam eden gençler yol kenarında gördükleri mezbaha hakkında yorumlar yaparlar. Kasapların hayvanları öldürme yöntemleri üzerine konuşan gençler en sonunda eve ulaşırlar.
Yüzmek için gruptan ayrılan iki genç patikanın diğer ucunda gördükleri evde benzin bulabileceklerini düşünerek oraya doğru yol alırlar. Ne var ki asıl dehşet bu dakikadan sonra başlar. Leatherface denilen ve deriden yapılmış maske takan bir adam tarafından kafalarına aynı kasapların hayvanları öldürme yöntemindeki gibi çekiçle vurularak öldürülürler.
Devamında koşuşturmaca başlar.
Kesme sahneleri görülmeden izleyiciyi germeyi başaran film daha önce bahsettiğimiz en iyi 100 slasher filmi, ölmeden önce görmeniz gereken 101 korku filmi, en iyi 50 korku filmi, en vahşi 10 film, en iyi 100 korku filmi adlı listelerde de boy gösteriyor.
Elindeki elektrikli testeresiyle birilerini kovalayan Leatherface ise sinema tarihindeki en psikopat karakterler listesine büyük bir sempati toplayarak ismini yazdırıyor.
Ardından bir sürü devam filmi çekilen filmde genel görüş yeniden çekimlerinin ilki kadar başarılı olmadığı. Yine de hayranı olabilecek bir film serisi diyebiliriz. Hatta 2012 de 3D olarak izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor.
Bu da tüm seri filmlerini hatırlamamıza yardımcı bir video. Gerilmemek elde değil.



http://www.imdb.com/title/tt0072271/
paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder