hostel: part 2 (2007)


Yönetmen: Eli Roth
Senaryo: Eli Roth
Oyuncular: Lauren German, Heather Matarazzo, Bijou Phillips
Tür: Korku | Gerilim
Yıl: 2007
Süre: 93 dk.
Ülke: ABD
Dil: İngilizce, Slovak, İtalyanca, Çek
Ödül: 4 adaylık
IMDb Puanı: 5.4/10

Hostel filminin devam niteliğindeki ikinci filmidir kendisi, psikopatlığa da doymamıştır. Bu kez ise başlarına dert gelecek kişiler bayandır. Fakat bu bayanlar bu kez daha masum sebeplerle Slovakya’da bulunurlar. Tabii ilk filmde de olduğu gibi sona kalan kurtulur.
Film ilkine göre daha bir sığ gibi fakat ilkini geçen sahneleri de yok değil. En baştaki sahne filme adapte olmamızı ve ilk filmde neler oldu-bittiyi hatırlamak ve de bağlantıyı kurmak için güzel bir sahne. Hatırlarsınız ilk filmdeki başkarakterimiz Puxton’dı maalesef bu filmin başında onun ölümünü seyrediyoruz.
İlk filmi geride bırakan bir diğer sahne ise Elizabeth Bathory göndermeli sahnedir. Tavana asılı bir beden, altta o bedenden çıkacak, fışkıracak olan kanlarla orgazm olmayı bekleyen bir kadın. Bu sahne de yine birinci filmin veremediği dehşeti veriyor.
Ama tüme bakıldığında kolaylıkla denebilir ki ilk film daha başarılı. Fakat sadece bu iki sahne için bile olsa izlenmeye değer bir vahşet filmidir kendisi.
Üstelik bu filmle ilk filmdeki neden ilişkisini ve olayın kurallarını da daha iyi öğrenmiş oluyoruz. Örneğin bu dümenleri çeviren şirketin dev gibi olduğunu, kurbanlarını açık arttırma ile sattığını öğreniyoruz.
Üstelik bu film işin biraz psikolojisine de el atıyor. Sahnelerin birinde parasını verdiği halde kurbanını doğrayamayan hatta vicdan azabı çeken bir kişiyi görüyoruz. Ve kurallardan biri parayı verdikten sonra kurbanını öldürmek zorunda olman olunca, yani öldürmeden adımını dışarı atamazsın olunca işler sarpa sarıyor. Aynı şekilde bu durumu hiç onaylamayan ama sinirine yenik düşen bir insanın nasıl da ölüm makinesine dönüştüğünü izliyoruz.
Filmin sonun da da paranın gücü bir anda ortaya yeniden çıkıveriyor. Ve insan da öldürme isteği doğuyor.

paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder