let me in (2010)


Yönetmen: Matt Reeves
Senaryo: Matt Reeves, John Ajvide Lindqvist(roman)
Oyuncular: Kodi Smit-McPhee, Chloe Moretz
Tür: Dram | Fantastik | Korku | Gizem
Yıl: 2010
Süre: 116 dk.
Ülke: İngiltere, ABD
Dil: İngilizce
Ödül: 5 ödül, 16 adaylık
IMDb puanı: 7.3/10
Metascore: 79/100

On iki yaşına hapsedilmiş bir dişi vampir ile bir oğlanın aşkını anlatan Let Me In 2010 yapımı bir film. Kendisi “Let the Right One In” adlı filmin yeniden çekimi imiş ve ben bunu filmin yarısındayken öğrendim. Yani baştan belirtmek isterim ki orijinal versiyonunu izlemedim o yüzden herhangi bir karşılaştırmanın yersiz olacağını düşünmekteyim. Fakat okuduğum yorumlardan da diyebilirim ki tabii ki de orijinal versiyonu çok daha iyiymiş. IMDb’nin top 250 listesindeki ilk çekimini izledikten sonra muhtemelen bahsederim.
Yine de diyebilirim ki başlı başına iyi bir yapım. Konusu bakımından da diğer vampir filmlerinden biraz farklı. Başrol oyuncularının çocuk olması ve gerçekten başarılı bir performans göstermeleri de filmin başarısını körüklüyor, alevlendiriyor.

Owen, kendisiyle barışık olmasına rağmen okuduğu okulda dışlanan bir çocuk, arkadaşı yok ve tek eğlencesi evlerinin bahçesinde geceleyin oturup aldığı şekerlemeleri yemek. Okulda ise belalıları tarafından aşağılanıyor, dayak yiyor ve dışlanıyor.
Abby ise en başta vampir olduğunu bilmediğimiz küçük bir kız. Owen’in oturduğu dairenin yan tarafına taşınıyorlar. Abby’nin babası olarak görülen bir adam ise kasabada büyüyen olayların baş sorumlusu. Abby’nin kan ihtiyacını mahalledeki insanları kaçırıp öldürerek sağlıyor. Tabii bir süre sonra işler büyüyor ve karmaşıklaşıyor.
Owen ile Abby’nin tanıştığı ilk sahnede her ne kadar Abby Owen’a “arkadaş olamayız” dese de aralarındaki bağ kuvvetleniyor ve bu durum aşka dönüşüyor.
Adeta küçüklerin başarısını izlediğimiz film bitmeyen aşkı anlatıyor.
Okuldaki olaylar da bir süre sonra sarpa sarıyor. Abby’den aldığı cesaretle ona sataşan çocuğun kulağını parçalayan Owen’ı filmin sonlarına doğru büyük bir bela beklerken kurtarıcısı yine Abby oluyor.
Klasik insan-vampir aşklarından biraz daha farklı bir konusu olan film izlenmeye değer. Başta da belirttiğim gibi muhtemelen orijinal versiyonu daha iyidir, ilk olarak orijinal hali izlenmelidir. Ama bu haliyle de iyi bir yapım. Tabii bu yorumları orijinalini izledikten sonra da söyleyebilir miyim bunu zaman gösterecek.

paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder