the rules of attraction (2002)

Yönetmen: Roger Avay
Senaryo: Bret Easton Ellis (kitap), Roger Avay
Oyuncular: James Van Der Beek, Shannyn Sossamon, Ian Somerhalder
Tür: Komedi | Drama | Romantik
Yıl: 2002
Süre: 110 dakika
Ülke: ABD, Almanya
Dil: İngilizce, Almanca
The Rules of Attraction (2002) on IMDb

Bret Easton Ellis’in kitabından Roger Avary’in yönetmenliğinde sinemaya uyarlanan film tadı damakta kalan gençlik filmlerinden biri.
Camden adındaki bir kolejde mottosu seks, uyuşturucu ve rock ‘n roll olan bir grup genç, bunların içinden biseksüel bir erkek, bekâretini doğru insana vermek isteyen bir kız, kolej parasını çıkarmak için torbacılık dahi yapan diğer erkek. Aralarında oluşan aşk üçgeni kafaları güzel gençlerin hayatlarını tümden değiştiren hiç de akıllarına gelmeyen bir his.
Filmin ana karakterleri mutsuzluktan boğulan öğrenciler, üst tabaka insanların tüketim toplumundaki görevleri ve gereksizlikleri.
Hayatları çok da istedikleri gibi gitmeyen gençlerimiz süre gelen zamanda planlanan partilerde anı yaşarken geri planda kalmış ama her daim orada bulunan silik karakterlerin de hayatlarını etkilediklerinin farkına varamıyorlar.


Olayların neden bu şekilde gittiğine çok da kafa yormadan kendilerini mutlu etmeye çalışsalar da onlar için yazılmış kadere boyun eğmek zorunda kalıyorlar. Yaprak misali rüzgarın yumuşaklığına bırakıyorlar kendilerini arkada büyük umutlarını bırakarak, neticede artık hiçbir şeyin çok da önemi kalmamıştır, olan olmuş, biten bitmiştir.
Belki hayatınızın filmi olmayacak The Rules of Attraction, iyimser olup kült bir filmdi de demek abartıya kaçabilir. Söylenebilecek doğru bir söz varsa kötü bir film olmadığı. Abartılı olmayan oyunculuklar, çekimindeki güzellikler, olayı kabulleniş şekilleri, bazen de kadraja sığamayan estetik. Olabildiğince gerçekçi diyaloglar da filmi yücelten özellikleri, müzikleri de unutmamak gerek.

paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder