1. gazdanadam festivali

7 Temmuz günü Kadıköy'de düzenlenecek olan 1. Gazdanadam Festivali'nin ayrıntıları belli oldu. Festivalde çok sayıda sanatçı ve aydın sahne alacak, medyanın ortak manifestosu okunacak.
1. Gazdanadam Festivali'nin dün yapılan düzenleme komitesi toplantısıyla beraber içeriği de netleşmiş oldu. Gazdanadam Festivali için Kadıköy Rıhtım’da çok geniş bir sahne kurulacak. Saat 17.30’dan itibaren başlayacak etkinlikler, hem alanda kurulan dev ekranlarla yansıtılacak, hem de Cem TV, Halk TV ve Ulusal Kanal’dan canlı olarak yayınlanacak. TOMA ve büyük gaz kapsülü maketlerinin bulunacağı alanda, çeşitli yayınevlerinin, öğrenci kulüplerinin, basın kuruluşlarının standları açılacak. Alana üç koldan büyük yürüyüş kollarıyla girilmesi bekleniyor. Festivalin düzenleyicilerinden soL gazetesinin okurları da saat 17.00’den itibaren Bahariye Caddesi ve Boğa heykelinin bulunduğu Kadıköy Altıyol civarında buluşma çağrısı yaptı. Bu bölgede küçük bir sahne kurularak alana doğru yürüyüş başlamadan önce şiir-müzik dinletileri ve çeşitli sanatsal etkinlikler yapılacak.
soL, Yurt, Birgün, Aydınlık ve Cumhuriyet gazeteleri ile Odatv, Ulusal Kanal, Cem TV, Halk Tv, Cem Radyo ve Yön Radyo’nün girişimiyle yapılan festivalde Bulutsuzluk Özlemi, Kurtalan Ekspres, Boğaziçi Caz Korosu, Çapulcular Korosu, Hakan Vreskala, Güvenç Dağüstün, Renan Bilek, Cem Adrian, Yaşar Kurt, Orhan Aydın, Gülsen Tuncer, Sattas, FÖTR Blues Band ve Eflatun sahne alacak. Programda, Barbaros Şansal’ın hazırladığı Çapulcu Defilesi de sergilenecek. Festival sahne programı kapsamında şair-yazar Ataol Behramoğlu, 3. Köprü Yerine Yaşam Platformu temsilcisi Prof. Dr. Zerrin Bayraktar birer konuşma yapacak. Bu iki konuşmanın yanı sıra, bütün medya kuruluşlarının temsilcilerinin sahne katılımcıları selamlayacağı bölümde Odatv’den gazeteci Barış Terkoğlu direnen medya adına hazırlanan ortak deklarasyonu okuyacak.
Dün yapılan toplantıda Festivalin ortak sloganları da belirlendi. Alanda dağıtılacak dövizlerde Hükümet İstifa, Özgür Basın Özgür Türkiye, Bağımsızlık, Kardeşlik, Eşitlik, Özgürlük ifadeleri kullanılacak. Alanda, “Hükümet İstifa”, “Kahrolsun AKP Diktatörlüğü”, “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Ne ABD, Ne AB Tam Bağımsız Türkiye”, “Yaşasın Halkların Kardeşliği”, “Türk Kürt Kardeştir ABD Kalleştir”, “Haydarpaşa Halkındır Satılamaz” gibi sloganlar atılacak.
İstanbul'un pek çok yerinde düzenlenen forumlarda 1. Gazdanadam Festivali'ne katılım kararı alındı. Taraftar grupları da festivale katılacak. Özellikle Beşiktaş Çarşı grubu ve Fenerbahçe taraftar gruplarının Festival'e yoğun katılımı bekleniyor.

(soL - Haber Merkezi)
paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder