Død snø (2009)

Dead Snow
Yönetmen: Tommy Wirkola
Senaryo: Tommy Wirkola, Stig Frode Henriksen
Oyuncular: Vegar Hoel, Charlotte Frogner, Jeppe Beck Laursen
Tür: Komedi | Korku
Yıl: 2009
Süre: 91 dakika
Ülke: Norveç
Dil: Norveççe
Død snø (2009) on IMDb

Bir grup tıp öğrencisi paskalya tatillerini geçirmek için Sara adındaki kızımızın dağ evine doğru yola çıkarlar. O sırada dağlarda kayak yapan kızımız gruba sonradan dahil olmayı planlar. İlk gecede gore/teen slasher türünün vazgeçilmez adamı gelip bulunulan ortamın hiç de tekin yerler olmadığını acilen buradan ayrılmaları gerektiğini öğütler. Dediğine göre o bölge Rusya ve İngiltere arasındaki bağlantıyı kesmek için Nazilerin bulunduğu ve sivil halka terör estirdikleri bir yer. Yerli halkın altınlarını yürüten bu Naziler sonrasında halkın dayanışmasını karşısında görürler ve canlarına okunur.
Amcamız içkisini içip ortamı yeterince gerdikten sonra oradan uzaklaşır ve stresi bir yana bırakıp hayatı yaşamaya can atan gençlerimiz eski eğlenceli hallerine geri dönerler. Bu esnada Sara hala ortalıkta yoktur. Bir süre sonra onu aramaya karar verirler. Tabii iş göründüğü gibi eğlenceli gitmez ve buldukları bir kutunun mutlak etkisiyle hayatları kan ve et parçalarına doğru sürüklenmeye başlar.
Klasikleşmiş bir sahne olan ilk sevişen çiftin nalları ilk dikmesi yaşanadursun Nazi zombiler ortalığın tozunu attırırlar.


Bu Nazi zombiler alışılanın aksine karda olmalarına rağmen yeterince rahat hareket edebilmekte, koşabilmekte, ısırmak da neymiş der gibi yumruklarını ve silahlarını kullanabilmektedir. Nazi olmalarından mıdır nedir ırklarını başka kanlarla birleşmesini istemediklerinden ısırdıkları vatandaşlar da zombiye dönüşme gibi bir halt meydana gelmemektedir. Saf kanları korunur.
Korku-komedi etkilerinin sürdüğü film için tam bir şey söylemek de mümkün değil. O kadar vahşetin önünde komik gibi duran sahneler bile insanı güldüremeyebiliyor. Basit konusunun yanında zevkli işleyişiyle adından söz ettirmeyi başarıyor.
Hollywood’un eski ürünleri yeniden elden geçirme döneminin sıkıcılığında yeterince başarılı sayılabilecek yapısıyla türü sevenler için izlenmesi gereken bir film.
Ayrıca ikinci filmin de geleceğinin haberini vermiş olalım.

paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder