fast & furious 6 (2013)

Yönetmen: Justin Lin
Senaryo: Chris Morgan, Gary Scott Thompson
Oyuncular: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson
Tür: Aksiyon | Suç | Gerilim
Yıl: 2013
Süre: 130 dakika
Ülke: ABD
Dil: İngilizce | Rusça
Hizli ve Öfkeli 6 (2013) on IMDb

İçinde aksiyon olan neredeyse her şeyi seven insan ırkı sinemada da bunu gösterip hızlı ve aksiyon dolu filmlere harcadığı paralar sayesinde biraz da başarılı olan filmlerin devamlarının çekilmesini sağlıyor. Fast and Furious da bunlardan biri. Kanunsuz olan da insana heyecan verdiğinden, biraz da görsel şölen ile keyifli dakikalar geçirmek için yerinde bir tercih. Kimsenin zaten sanat açısından bir beklentisi de yok bu filmden. Basit mantık hataları yapmasın yeter, herkes fizik kurallarını hiçe sayıp şansa bırakmış olan biteni neticede.
Filmin 6.sı eski oyuncularını bir araya getirmesiyle de izleyici kesimini memnun ediyor, film de bu konuyla açılıyor aslında. Hepsi birer suçlu, bolca da paraya sahipler, huzuru bulan da var, parasını çatır çatır harcayan da. Tabii kanun önünde de defteri temiz bir insan olabilmek var işin ucunda ve daha da önemlisi, eski bir dost/sevgili.
Hobbs teklifini sunuyor, bizimkilerin yapacakları iş ise Owen adındaki vatandaşın yakalanmasında yardımcılık etmek.


Dar sokaklarda modifiye ettikleri araçlarıyla yolun asfaltını çözen yarışçıları izlediğimiz film zaten çoktan suç kapısını çalmıştı. Gelişmiş silahlar ile hızın yanına öfkeyi de koyan senaristler/yönetmen, bu filmde çıtayı daha da yükseltmiş ve biz izleyicilere uçakları, tankları vs. de gösteriyor. Doğal olarak da kendi konusundan mantıklı bir şekilde sapan bir serinin devam filmini izliyoruz. Ortada bir yarış söz konusu değilken, yerinde sekmek yerine yenilikçi davranıp, konudan çok da uzaklaşmadan bir adım öteye basıyor film.
Filmin kendine has bir karizması mevcut. Oyuncuların kostümleri, tavırları, mekanlar filmin içeriğiyle örtüşüyor. Zaten oyunculuk aramamak lazım ve diyebiliriz ki yeterince başarılılar her ne kadar P. Walker’ın ruhsuzluğu hissedilse bile.
Müzikler konusunda da pek bir şey söylemeye gerek yok, aksiyon dolu bir filmde kalp atışlarını hızlandıracak müziklerle, vakit geçirmek için gidilen bir film için yeterince başarılı seçimler yapılmış.


paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder