silent house (2011)

Yönetmen: Chris Kentis, Laura Lau
Senaryo: Gustavo Hernández (La casa muda), Laura Lau
Oyuncular: Elizabeth Olsen, Adam Trese, Eric Sheffer Stevens
Tür: Drama | Korku | Gerilim
Yıl: 2011
Süre: 86 dakika
Ülke: ABD
Dil: İngilizce | Fransızca
Sessiz Ev (2011) on IMDb

Amerikalıların yeniden çekim korku filmlerine alıştık artık. Yeni ürün ortaya koyamamalarını, kendilerine benzer yüzleri göremeyince rağbet edilmemesinden dolayı kara dönüştüren yapımcılar yine farklı bir çalışmayla beyazperdede. 2010 Uruguay yapımı La Casa Muda adlı filmin yeniden çekimi olan film, aslında orijinalinde de olduğu gibi klişelerle dolu korku sinemasına yeni bir heyecan getirebilme çalışmasının bir meyvesi.
Artık alışılagelmiş korku öğelerinden farklı bir yöntem geliştirmeyi deneyen yapımcılar seyirci karşısında tutunabilme çabası güdüyorlar. Ses efektleri ve oradan buradan fırlayan korkunç karakterle izleyiciyi korkutmanın yanında denenmemiş öğeleri kullanarak farkını ortaya koymaya çalışan bir ürün aynı zamanda bu film.
Elle tutulan bir kamera ve gerçek zamanlı çekimiyle neticede korku sineması tarihinde bir farklılık yaratmayı da başarıyor. Başrol oyuncusunu görerek hiçbir kesinti olmaksızın süregelen görüntü ile filmin başarısı haliyle oyunculukla paralel. Ne kadar iyi bir performans sergilenirse dur durak bilmeksizin gördüğümüz oyuncu sayesinde filmin başarısı da o kadar iyi olacak.
Ne var ki oyuncu sayısı az da olsa, başrol oyuncusu görevini iyi bir şekilde sırtlansa da diğer karakterlerin saçma sapan oyunculukları filmi aşağılara doğru sürüklüyor.
Filmin kendini kendi içine hapsetmesi de mekan sınırlamasından dolayı geçirilen sürede oradan oraya gereksiz bir keşfi izlememize neden oluyor. Bu da doğal olarak bir sıkılma duygusunun oluşmasını meydana getiriyor.
Konumuz ise basit. Okuluna bir süre ara vermiş bir kız ve babası, yanlarına amcayı da alıp, evlerini restore etmek ve devamında evi satmak için yolculuğa çıkarlar. Bir süre sonra evde tuhaf ve merak edilen biri ya da bir şey çıkarak ev halkını terörize eder.
Tabii konu bu şekilde kalsaydı film iyice işin içinden çıkılmayan bir hal alabilirdi, neyse ki bir anda yön değiştiren konu her ne kadar sonu tahmin edilen bir yapıya bürünse de filmi daha izlenir kılıyor. Öyle, şok olmayı da beklemeyin.

paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder