5. documentarist istanbul belgesel günleri


Dünyanın belgeseli 1-6 Haziran’da
İstanbul’da buluşuyor

Dünyanın gerçek gündemine ışık tutan filmler, 01 - 06 Haziran 2012’de 5. yılını dolduracak olan DOCUMENTARIST’e konuk oluyor. Festivalin bu yılki onur konuğu ise, çağımızın en önemli belgeselcilerinden Hollandalı yönetmen Heddy Honigmann.

Türkiye’de belgesel alanında yeni ufuklar açan DOCUMENTARIST - İstanbul Belgesel Günleri, özel bir programla 5. yaşını kutlamaya hazırlanıyor. 01 - 06 Haziran 2012 tarihlerinde beşinci yaşını kutlayacak olan ve bugüne dek belgesel dünyasından Nick Fraser, Iikka Vehkalahti, Dimitri Eipides, Eyal Sivan, Helena Třeštíková, Asen Balikci gibi önemli konukları ağırlayan festivalin bu seneki programın onur konuğu, çağımızın en önemli belgeselcilerinden olan Heddy Honigmann. Filmlerine ayrılmış geniş kapsamlı bir retrospektifle İstanbul’da ilk kez ağırlanacak olan yönetmen, festivalde bir de sinema dersi verecek.

Dünya çapındaki belgeselci, yapımcı ve festival temsilcilerini İstanbul’a taşıyan DOCUMENTARIST, yerli ve yabancı belgeselciler için bir buluşma platformu olma misyonunu bu yıl da sürdürüyor. Honigmann’ın yanısıra festival, ilk etabı Mart ayında gerçekleştirilen, John Appel ve Jeroen Berkvens eğitmenliğindeki Yaratıcı Belgesel Geliştirme Atölyesi’ne de ev sahipliği yapıyor. Festival programı bu yıl Arap Dünyası: Değişim Rüzgarları, Yunanistan: Komşuda Pişen, Belleği Belgelemek, Müzik Belgeselleri gibi bölümlere dağılmış 100’e yakın filmden oluşuyor. Festivalde, Avrupa’daki en önemli sinema okullarından Prag merkezli FAMU da, öğrencilerinin ürettiği filmler ve konuklarıyla özel bir bölüme konuk olacak. Festival haftası boyunca ayrıca atölye, panel, söyleşi, özel gösterim ve sergi gibi pek çok yan etkinlik gerçekleşecek.

Hollanda Başkonsolosluğu, İstanbul Fransız Enstitüsü, Yunan Konsolsoluğu, Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi, Goethe Enstitüsü, Çek Cumhuriyeti İstanbul Konsolosluğu tarafından desteklenen DOCUMENTARIST - İstanbul Belgesel Günleri’nin gösterim ve etkinlikleri, 01 - 06 Haziran 2012 tarihlerinde Akbank Sanat, Fransız Kültür Merkezi, SALT Beyoğlu ve Romanya Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Bilgi için: www.documentarist.org

paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder