15. uçan süpürge uluslararası kadın filmleri festivali



Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali bu yıl 15. yaşını kutluyor. Festival 15 yılı geride bırakırken, 10-17 Mayıs 2012 tarihlerinde Ankara’da izleyicisine bir kez daha sinemanın büyülü diliyle seslenecek.

Festival, sinemada kadın emeğinin görünür kılınması amacıyla çıktığı yolda dünyanın dört bir köşesinden kadın yönetmenlerin filmlerini seyirciyle buluşturmaya devam ediyor.

Ankara’daki sinemaseverleri 15 yıldır sinemaya doyuran festival,  bu yıl 10-17 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Dünyada Fipresci Jürisinin yer aldığı tek kadın filmleri festivali olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın filmleri Festivali geçtiğimiz günlerde Fas’ta düzenlenen 5. Sale Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nden aldığı Onur Ödülüyle 15. festivale heyecanla hazırlanıyor.

Fas’tan Uçan Süpürge’ye verilen ödülün gerekçesinde Türkiye’de kadınlar haklarının korunması, yerel ve ulusal ağların geliştirilmesi, toplumsal cinsiyet eşitliği için verilen mücadele ve yıllardır büyük emekle sürdürülen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin önemine değinilmişti.

15. festivale doğru hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, festival ekibi sinemaseverlere birbirinden özel filmleri, yerli ve yabancı konukları, ödülleri, etkinlikleri ve sürprizleriyle dopdolu bir festival vaad ediyor.

Festival geçtiğimiz yıl “iktidar” temasıyla yola çıkmış, Ankara Üniversitesi, ODTÜ ve Hacettepe Üniversitesi rektörlerinin katkılarıyla ilk kez üniversite kampuslerine de girmişti. Ece Temelkuran, Oya Baydar, Melek Ulagay, Murathan Mungan, Sırrı Süreyya Önder, Can Dündar, İlksen Başarır, Meral Okay, Zeki Demirkubuz, Derya Alabora, Nadire Mater’in de aralarında bulunduğu 60’dan fazla sinemacı, yazar, gazeteci, akademisyen ve aktivist, festival söyleşilerinde seyircilerle buluşmuştu. Geçtiğimiz yıl toplam 12 salonda; 100 seans ve 9 bölümde, 30 ülkeden 68 yönetmenin filminin gösterildiği festivali toplam 110 bin sinemasever izlemişti.

Ayrıntılı bilgi ve festival programı için tıklayın.

paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder