placebo 16 ağustosta istanbulda


Vodafone İstanbul Calling Sunar: Placebo
Tarih: 16 Ağustos Cuma 2013
Mekan: Parkorman

15 yıllık kariyerlerinde 6 Grammy ödülü, 6 stüdyo albümü sahibi, 11 milyon albüm satışına imza atmış olan grup, bugüne kadar toplam 143 şov ve 2,5 milyon insana ulaşmayı başardı ve 16 Ağustos'ta bir kez daha Türk hayranlarıyla buluşmaya geliyor!
6 Grammy ödülü, 11 milyon albüm satışı, 6 stüdyo albümü ve tüm iniş ve çıkışlardan sonra Placebo tekrar müzik piyasasına baş döndüren bir yükşelişle girdi.

Molko, Olsdal ve Forrest’ın geçtiğimiz Nisan’da verdikleri konserler sonrasında grup, Sundance Film Festivali’ne davet edilerek Londra 02 Arena'da sevenleriyle buluştu. Bunun akabinde gelen yoğun talep grubun Avrupa turnesi ve Sziget, Rock En Seine gibi bir çok önemli festivalde headliner olarak yer almalarını sağladı.

Son olarak 2009 yılında yayınladıkları “Battle for the Sun” 10 ülkede 1 numaraya yükselirken 20 ülkede ilk 5’e girmeyi başardı ve Billboard Avrupa Müzik listesinde 2 hafta üst üste 1 numarada kaldı. Grup ayrıca “En iyi alternative grup” dalında MTV Müzik Ödülü sahibi.

Placebo geçtiğimiz son 15 yılda 8 tane dünya turnesi gerçekleştirdi ve bu sene 8. Dünya turnelerine çıkarak son albümlerini 44 farklı ülkede, 143 şov ve 2,5 milyondan fazla insana ulaştırdı. 2008’de Kamboçya’da başlayan turne, 2010 yılında Londra’da son buldu. Londra’daki son şov Ekim 2011 yılında yayınlanan “We Come in Pieces” DVD’si ile müzikseverlerin beğenisine sunuldu.

Placebo 2012 yılında 7. Stüdyo albümleri için prodüktör Adam Noble ile stüdyoya girerek çalışmalarını sürdürmekte.

Ön Grup: The Veils

Londra çıkışlı bir İngiliz alternatif rock grubu Placebo, 1994 yılında şarkıcı-gitarist Brian Molko ve gitarist / basçı Stefan Olsdal tarafından kuruldu.

Gruba sonradan dahil olan Steve Hewitt’in eklenmesi ile grup başarısını bir üst noktaya taşıdı.  Placebo kurulduğu yıllarda, sürekliği hayranlığını dile getirdiği David Bowie ile 1996 yılında bir turneye çıktı. Hatta Placebo ve Bowie’nin, grubun “Without You I’m Nothing” için beraber yaptıkları düet, grubun en çok bilinen kayıtları arasında yer alıyor.

1998 yılında, Placebo Virgin Records’a geçti, ve Kasım’da “Without You I'm Nothing”i yayımladı. Albüm İngiltere’de platinum alarak büyük bir hit olmayı başardı ve  Amerika’da grubun daha fazla tanınmasına yol açtı. Grup, 2003 baharında yayınladıkları 4. albümleri “Sleeping with Ghosts” ile daha sert ve asi yanlarını sergiledi. Albüm İngiltere’de ilk 10’larda olmakla beraber dünya çapında 1.4 milyon kopya sattı.

Bugüne kadar 6 stüdyo albümü yayınlanan grubun diskografisindeki çıkış parçaları İngiltere’de top 20’ye ulaşmış ve dünya çapında 12 milyondan fazla satılmıştır. Grup, Vodafone İstanbul Calling kapsamında Parkorman sahnesini hiç şüphesiz çılgın enerjisiyle sallayacak. Placebo öncesi, Yeni Zelandalı karizmatik Finn Andrews liderliğindeki The Veils aynı sahnede yer alacak.

4. Stüdyo albümleri Nisan 2013’te çıkan Time Stays, We go albümü grubun bugüne kadar en yaratıcı ve ilham verici çalışmalarını içeriyor.

Bilet fiyatları:
Sahne Önü Ayakta - 230.00 TL
Vodafone Saha İçi Ayakta - 100.00 TL


Biletler burada.
paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder