miley cyrus dili ve edebiyatı: "twerk"


Güncel olaylar ister istemez günlük konuşma dilimize de katkıda bulunuyor. Bu uzun zaman çok kullanılmakla da alakalı olabiliyor, bir anda popülerleşmekle de. Google’ın bir yüklem olarak literatüre girmesi, ülkemizden de “çapulcu” kelimesinin anlamının bir anda patlak veren Gezi Parkı olayları ile değiştirilmesi buna örnek olarak gösterilebilir.
Çığ gibi büyüyen Miley Cyrus manyaklığı ve sanatçının yaptığı seksi kalça dansı ile adeta bir fenomen haline gelen “twerking” olayı günbegün kült sıfatına yaklaşıyor. Hal böyle olunca “twerk” sözcüğü de İngiliz diline geçmiş bulunuyor.
Hazırlık sınıfının o tartışılmaz her bünyede bulunan İngilizceden İngilizceye açıklamalı Oxford sözlüğünde aynen şu şekilde kabul edilmiş durumda.



Bonus:
Alt komşumuz Justin Bieber, üst komşumuz Miley Cyrus olsa bizim halimiz ne olurdu acaba diye düşünmeden edemiyoruz. Adele ve Lana Del Rey ile aynı eve çıkmak kadar güzel olmazdı muhakkak. Neyse efendim, malum şahıslar birlikte bir şarkı yapmışlar, tahmin edeceğiniz gibi adı Twerk. Kulaklarınızın pası silinsin!



paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder