young mountain | this will destroy you



2005 yılında Teksas’ta kurulan This Will Destroy You, dinlemekten keyif aldığımız bir post-rock grubu. İcra ettikleri işi başarıyla yerine getirdikleri de bir gerçek. Parçalarında enstrümantal bir atmosferin yanında ara ara sert bir dinamizmi kullanmalarıyla da “eargasm” yaşamamıza sebep oluyor. Gitarda Jeremy Galindo ve Chris King, basgitarda Raymond Brown, bataride Andrew Miller’ın bulunduğu This Will Destroy You, başlangıçta Galindo’nun vokalde bulunmasıyla müzik yapmaya başlamış fakat elde ettikleri şarkıların “berbat” olduğunun farkına varmışlar ve yaptıkları müzikle pek bağdaştıramamışlar. Ardından enstrümantal yapmaya karar vermişler.
Young Mountain, grubun kendi imkânlarıyla kaydettiği ilk EP. Demolarını CD-R olarak kaydedip küçük çaplı konserlerinden sonra satıyorlarmış. Bir süre sonra eleştirmenlerce fark edilip 2005 yılının en iyi enstrümantal yapan grupları arasında gösterilip The Silent Ballad tarafından 50 grup arasında beşinci gösterilmiş. Böylelikle yaptıkları işin daha da farkına varıp albüm şirketiyle anlaşma yoluna gidilmiş ve ortaya Young Mountain çıkmış.
Daha iyisi olabilir miydi diye düşünmemize bile izin vermeyen bir eser Young Mountain, olabildiğince sıcak, olması gerektiği kadar soğuk. Düşük tonlamaları yavaşça süzülen irinli gözyaşları gibi, yüksek sesleri ise bütünüyle acımasız…
Albümünde yer alan altı parçanın altısı da farklı duyguları barındırıyor. Ama bir şarkı var ki yaz gününde iliklerinizi donduracak nitelikte bir karamsarlıkla tüm hislerinizi alt üst ediyor. There Are Some Remedies Worse Than The Disease, albümdeki son parça ve bitişi öyle bir anlatıyor ki defalarca dinlemek istiyorsunuz. Diğer parçaların da hakkını yemeyelim.
This Will Destroy You aslında bu EP ile bir parça inşa etmek için 15 dakikaya gerek olmadığını gösteriyor. Neticede çoğu post-rock türündeki parçalar upuzun oluyor lakin Young Mountain’deki en uzun parça 8 buçuk dakika. Bu sebeple çoğu dinleyici tarafından da sevileceğini düşünüyorum.
Parçaların genel özelliği ise başlangıçta yavaş bir tınının üzerine bindirilen sert ritimler. Bu da klasik post-rock parçaların bir özelliği, tabii bu bir negatif yön mü, hiç de değil. Grup olması gerektiği gibi iyi bir iş gerçekleştirip iyi bir ürün veriyor.
Toplamda 36 dakika uzunluğundaki Young Mountain’de yer alan 6 parça ise şu şekilde:

Quiet  4:52
The World Is Our ­­___  7:10
I Believe In Your Victory  6:30
Grandfather Clock  2:37
Happiness: We’re All In It Together  8:32
There Are Some Remedies Worse Than The Disease  6:16

Young Mountain’in last.fm sayfasına şu bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz.
İyi dinlemeler.

paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder