gösterime giren filmler | 20 nisan


Mezarına Tüküreceğim
I Spit on Your Grave
Yapım yılı : 2010
Gösterim Tarihi : 20 Nisan 2012
Filmin Türü : Korku,Gerilim,Suç

Tecavüz ve intikam temalı 1978 tarihli aynı isimli ilk filmin yeniden çevrimi olan I Spit on Your Grave, zamanına göre fazlaca 'gore' sayılabilecek sahneleriyle epey gürültü koparmıştı... Filmin konusuna kısaca değinmek gerekirse; işkence edilip tecavüze uğrayan ve ölüme terkedilen genç kız, daha sonra kendisine bunu yapanları tek tek bulur ve intikamını alır.
(biz de yorum yapmıştık çok önce, burada)



Öbür Dünyadan
The Awakening
Yapım yılı : 2011
Gösterim Tarihi : 20 Nisan 2012
Filmin Türü : Korku,Gerilim

İngiltere, 1921. I. Dünya Savaşı'nın yaşattığı acılar ve kayıplarla oldukça çok yara almış bir ülke. Travmatik acıların ortasında herkes doğaüstü güçlere inanma eğilimindeyken, Florence Cathcart adında sahtekarlıkları, asparagasları çözme ve 'hayaletleri yakalama' konusunda uzman bir kadın, bir şikayet üzerine taşrada yatılı bir okula gelir. Kendisine iletilen bilgilere göre okulda birden çok hayalet gezmekte, öğrencilere ve hademelere görünmektedir.
Florence başta bunun rastladığı diğer vak'alar gibi bir oyunu olduğuna ve kendi yöntemleriylşe gerçeği ortaya çıkartacağına inanır. Fakat bildiği ve inandığı her şey, görünmeyen varlıkların kendilerini hissettirmesiyle alt üst olacaktır.

Battleship
Battleship
Yapım yılı : 2012
Gösterim Tarihi : 20 Nisan 2012
Filmin Türü : Bilim Kurgu,Gerilim,Aksiyon

Bir dönemin favori savaş oyunu olan Amiral Battı'nın hikayesinden uyarlanan filmde Teğmen Alex Hopper Amerikan ordusuna bağlı John Paul Jones savaş üssünde görevli bir subaydır. Hopper’ın ağabeyi Stone ise USS Sampson üssünün komutanıdır. Alex Hopper orduda görevli fizyoterapist Sam ile nişanlıdır ve Sam'in babası da iki erkek kardeşin kumandanı olan Amiral Shane'dir. Bu ekip dünyayı tehdit eden süper güçlere karşı 3 koldan, denizden, karadan ve havadan büyük bir hayatta kalma mücadelesi verecektir.


Korsanlar
The Pirates! Band of Misfits
Yapım yılı : 2012
Gösterim Tarihi : 20 Nisan 2012
Filmin Türü : Animasyon,Aile,Macera

Kaptan Korsan, "Yılın Korsanı" ödülünü almak için rakipleri Kara Bellamy ve Pala Bıyık Liz'i alt etmek zorundadır. Onları Kanlı Adalar'dan Viktorya İngilteresine uzanan zorlu bir yolculuk beklemektedir. Bu yolculuk boyunca Kaptan Korsan yanına şaşkın bir bilim adamını da alıp kötücül güçlere sahip bir kraliçeye karşı da mücadele veriyor. Ama bir korsanın en bğyğk tutkusunun macera olduğunu asla unutmadan!



Mar
Mar
Yapım yılı : 2012
Gösterim Tarihi : 20 Nisan 2012
Filmin Türü : Dram

Taşrada, hayatın ve içinde bulundukları coğrafyanın sınırında yaşayan üç kuşaktan erkeğin, salyangoz toplayıcısı küçük Güven, yılan avlayana ama aslında babasına özenen ağabey Yılmaz ve kaçakçılık yolunun sonuna gelen baba Halil'in hayata tutunma çabasını beyazperdeye aktarıyor.
Evdeki kadınsızlığın çaresizliği içinde üçü de yalnız ve bu ıssızlığı kapatacak bir sevgi arayışı içinde. Ama o kadınlara ulaşmak, coğrafyanın engebeli arazisi kadar zor ve meşakkatli, sosyal ve kültürel olarak da bir o kadar imkansız. Kendi küçük çemberlerinde, küçük hayallere tutunan bu insanlar için hayat daha da acımasız ve hırçın...

Sevimli Kahraman
The Outback
Yapım yılı : 2011
Gösterim Tarihi : 20 Nisan 2012
Filmin Türü : Bilim Kurgu,Animasyon,Aksiyon

Albino türündeki koala Johnny aslında ender rastlanan bir tür ama çevresindekiler farklı olduğu için onu hep dışlamış, hatta karnaval zamanında bile ucube gösteriler yaptırmışlardır.
Fakat bir gün yolu yetenek avcısı bir Tazmanya Şeytanı olan Hamish ve elinden kamerasını düşürmeyen Higgens ile kesişince Johnny gerçek bir kahraman olmak için kendisini yollara vuruyor.
Outback kasabasındakiler onu sırf farklı renkte olduğu için dışlarken, birden kasabanın kurtarıcısı olan Johnny'yi kötü timsah Bog’a karşı destekliyorlar...Gerçek bir kahraman olmak için Johnny'nin önünde artık hiçbir engel kalmayacaktır.

sinema.mynet.com
paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder