en vahşi 10 film


Beyaz perdeyi kana bulayan, tüm zamanların en vahşi, en şiddetli ve en kanlı 10 filmi seçilmiş. Araştırmayı yapan adres FilmSchoolRejects. Yayınlanan liste ise şöyle:


“The Texas Chainsaw Massacre-Teksas Katliamı/1974″ (Tobe Hooper),
“Hostel-Otel/2006″ (Eli Roth),
“Haute Tension-Yüksek Tansiyon/2003″ (Alexandre Aja),
“The Last House on the Left-Soldaki Ev/1972″ (Wes Craven),
“I Spit on Your Grave-Mezarına Tüküreceğim/1978″ (Meir Zarchi),
“A Clockwork Orange-Otomatik Portakal/1971″ (Stanley Kubrick),
“Saw-Testere/2004″ (James Wan),
“Cannibal Holocaust-Yamyamlar Cehennemi/1980″ (Ruggero Deodato),
“Two Thousand Maniacs-İki Bin Manyak/1964″ (Herschell Gordon Lewis) ve
“The Hills Have Eyes-Tepenin Gözleri/2006″ (Alexandre Aja).

Yönetmen Tobe Hooper’ın ikinci filmi olan 1974 yapımı “Teksas Katliamı”, görsel anlamda vahşi şiddet yüklü bir film. Filmde, beş kurban yamyam bir ailenin eline düşer. Bu film zamanında yasaklanmıştı. Elinde elektrikli testereyle sürekli birilerini kovalayan aile testereyle insanları biçiyor. Eli Roth’un yönettiği yeni tarihli “Hostel-Otel” filminde vahşi işkence sahneleri vardı. Film, Slovakya’da geçiyor. Listede genç Fransız yönetmen iki filmiyle yer alıyor. İlki 2003 yapımı “Yüksek Tansiyon” filmi. Bu film yasaklanmıştı. Dean R. Koontz’un “Intensty” adlı romanından uyarlanan filmin şiddet düzeyi çok sarsıcı.
Aja’nın listedeki diğer filmi “Tepenin Gözleri” filmi. Bu filmde şiddet öyle sert ki, yer yer bu şiddetten dolayı insan perdeye bakmakta zorlanıyor. New Mexico çöllerinde geçen hikayede kanlar neredeyse kameraya yapışıyor Aja’nın filminde. Çağdaş korku sinemasının önemli adlarından Wes Craven’ın ilk filmi olan 1972 yapımı “Soldaki Ev”de, bir grup katil kızları kesip biçiyor filmde. İşkence, tecavüz ve şiddetin her türlüsü bir gece boyunca sürüyor.
Meir Zarchi’nin 1978 yapımı “Mezarına Tüküreceğim” için şiddet sinemasının “kült” filmlerinden deniliyor. Dört adam tarafından alıkonulup tecavüze uğrayan bir kadının, olaydan sonra kaçmayıp tek tek bu adamları öldürmesi üzerine kurulu. Beyazperdede görülebilecek en şiddet yüklü sahneleri içeriyor film. Kadın, bu adamları silahla tek vuruşta öldürmüyor. Çünkü bunu hak etmiyorlar ve intikam soğuk yenen bir yemek. Elbette seyircinin midesi kaldıramıyor filmdeki birçok sahneyi.
Stanley Kubrick’in 1971′de Anthony Burgess’ın romanından uyarladığı “Otomatik Portakal”, şiddeti iki taraflı gösteriyor. Önce birey, sonra devletin şiddeti yansıyor perdeye. Her ikisi de vahşice. Alex, Beethoven’ın “9. Senfonisi”ni dinleyerek şiddet saçıyordu “Otomatik Portakal”da. James Wan’ın yönettiği “Testere”de birbirini tanımayan iki adam, pis bir banyoda zincirlenmiş olarak uyanırlar. Manyak bir adamın kurbanı olduklarını hemen anlarlar çok geçmeden. Ardından şiddet uç noktalara ulaşıyor filmde. “Testere”yle ilk yönetmenlik deneyimini gerçekleştiren Wan, bu filminin sinema tarihinin en iyi korku filmi olduğunu söylüyor.
İtalyan Ruggero Deodato’nun “Yamyamlar Cehennemi” filminde hayvanlar diri diri kesiliyorlar. Bu yüzden film yasaklanmış. Kaplumbağalar canlıyken kabuğu çıkartılıyor ve içi deşiliyor. Tecavüzler, kazığa oturtmalar, insan deşme görüntüleri, çürümüş ölü insan bedenleri vs. Herschell Gordon Lewis’in 1964 yapımı “İki Bin Manyak” da döneminin korkutucu filmlerinden biri olarak değerlendiriliyor.

KorkuSitesi için yazan devilboy.

paylaş:

7 yorum:

  1. güzel bir liste , bu listeye yakışacağını düşündüğüm ilk aklıma gelen film Wolf Creek.. human centipede ve martyrs'de listedekilere keza vahşi filmlerdi izlemediyseniz tavsiye ederim .

    LITTLEFUU

    YanıtlaSil
  2. ben ahlaksızım16 Haziran 2011 16:15

    srpski nerede?

    YanıtlaSil
  3. srpski muhtemelen 2010 filmi olduğu için listede yoktur. yanlış hatırlamıyorsam bu liste 2008den önce filmleri kapsıyordu. fakat tabii ki onu da listeye alabiliriz. neticede göreceli bir kavram. bana göre "saw" listede olmasa da olurdu açıkçası en vahşi filmler arasında bana göre olmamalıydı. o kadar da vahşi olduğunu düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
  4. aynen katılıyorum , cannibal holocaust ve saw aynı listede biraz saçma olmuş . srpski içinse diyecek bişey bulamıyorum o tür filmler ayrı bir kategoride incelenmeli öyle hastalıklı filmlerden de epeyce var çünkü

    LITTLEFUU

    YanıtlaSil
  5. Martyr filminin olmadığı bir en vahşi filmler istesini hazırlayan zihniyeti s.kerim aradaş ben

    YanıtlaSil
  6. Martyrs diyeceğidim apla

    YanıtlaSil
  7. hani göreceli ya bu, bi de yukarıda belirtilmiş ya 2008 öncesi filmleri kapsıyor diye, muhtemelen ikinci sebepten dolayı listede yok. aksi takdirde göreceli olsa bile listede olurdu kanımca. ama sen yine de FilmSchoolRejects'ten listeyi ve ardından yazanı bulup dilediğini yapabilirsin :D

    YanıtlaSil