yanlış şekilde yenen 6 meyve


BuzzFeedBlue meyvelerin yeniş biçimlerini inceleyen eğlenceli bir video paylaştı. BuzzFeed’e göre bazı meyveleri yanlış şekilde yiyoruz.
Kivinin soyulmamasını öneriyor kendileri, kolay yöntem ise iki tarafını bıçak yardımıyla kestikten sonra kaşıkla iç kısmı çıkarmak. Tabii bizce patates gibi soymak da gayet basit.
Nar konusunda ciddi anlamda faydalı olabilecek bir yöntem öneriyor, ortadan kestikten sonra iç kısımdaki bölüleri elinizle hafif ayırıp kepçe gibi bir gereçle kabuk kısmına sert bir şekilde vurun.
Mango için ise önerisi birkaç kısım halinde bıçakla kesin ve bardakla iç kısmı sıyırın.
Portakal için gösterdiği yanlış soyma yöntemini anladığımız kadarıyla hayatında hiç portakal soymamış kişiler yapıyor. Önerisi ise orta kısımdan kabuğa çizik atın ve parmaklarınızı kullanarak kabuğu bütün halinde ayırın.
Çilek için sundukları öneri karşısında saygıyla eğiliyoruz. Bir pipet bu kadar fonksiyonel kullanılabilir. Bir de şunu fark ettik çileklerin iç kısımları amma da güzel.
Karpuz için verdikleri öneriyi es geçin. Bu bize hiç de uyan bir yöntem değil.

paylaş:

1 yorum:

  1. Çileğe çok şaşırdım. Ne kadar kolaymış :D

    YanıtlaSil