cuma kafası #5


Yeni bir Cuma günü, yeni umutlar, belki de geç kalmışlıklar. Kararını sizler verin. Önünüzde yeni başlayan bir roman mı mevcut, yoksa rafa bıraktığınız yarım kalan bir kitap mı?
Yine bir hafta daha eksildi pekâlâ. Hafta sonunu iyi değerlendirmekte tabii ki fayda var.
Yağmurlu bir hafta geçirdik diyebiliriz. Daha önce kademeli kademeli yağması gereken yağmur sanki bir anda yeryüzüne düştü. Evlerin arasında kalmış birkaç metre karelik topraktan gelen yağmur sonrası toprak kokusu ciğerlerimize doldukça canlandık. Kimi yerde sular yükseldi, kimi yerde olmayan gölcükler oluştu. Doğa, her zamanki gibi ne kadar güçlü olduğunu bizlere gösterdi.
Bu hafta sonu da birkaç önerimiz olacak sizlere;

Ne izlesem?
Sinemaya bu hafta sonu gidin, çünkü önerdiğimiz bir film var, Weekend. 2011 yapımı film ülkemizde henüz vizyona girdi.
Arkadaşlarının evindeki partide içtikten sonra gey bara gidip Glen adındaki adamla tanıştıktan sonra yaşanan tek gecelik ilişkinin ardından geçen hafta sonunu anlatan bu inanılmaz film, 2011 yılının en iyifilmleri arasında ve en iyi eşcinsel temalı 50 film listesinde de 4’ncü sırada yer alıyor.



Ne dinlesem?

Spoon dinleyebilirsiniz. Yeni albümü They Want My Soul oldukça iyi.



Ne okusam?
Grimm Masalları. Özellikle yatmadan önce açıp birkaç masal okuyabilirsiniz. Üstelik an itibari ile okuduğunuz bir kitap mevcutsa yarıda bırakmak zorunda da değilsiniz.
Bizim elimizde olan Saffet Günersel çevirisiyle Pinhan Yayınlarından çıkan iki ciltli olanı ve arka kapağı şu şekilde sonlanıyor: “Grimm Masalları’nın Türkçede ilk kez yayımlanan bu eksiksiz ve sansürsüz baskısı ‘Bir varmış, bir yokmuş’ var olmayan bir dünyaya değil, tam tersine var olan dünyaya açılan bir kapıdır ve bu kapıdan ancak bu dili okumayı öğrenerek geçilebilir.”

Nereye gitsem?
Beyoğlu’nda güzel bir yemek yedikten, bir şeyler içtikten sonra kendinizi muhteşem çikolatalı pastayla ödüllendirmek için J’adore Chocolatier adındaki minnacık çikolata dükkanına uğrayın. Daha girer girmez çikolatanın kokusuyla sarhoş olacak, pastanızı yerken en az orgazm kadar haz veren şeylerin de olduğunu düşüneceksiniz. Tabii yoğun çikolatadan hoşlanmıyorsanız meyvelerle bezenmiş daha hafif bir tatlı olan Oh la la Beatrice de tercih edilebilir.

Bu hafta sonu hayatınızda geçireceğiniz en iyi dakikalara sahiplik eder diye umuyoruz, içimizden geçenler bunlar. 
paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder