kısa kısa #3



-Yaptığı işi “dürüst, tarafsız, ahlaksız haber” olarak nitelendiren, pek sevdiğimiz Zaytung’un artık bir kitabı var. Zaytung 2009-2011 adındaki kitapta bu yıllar arasında yer alan öne çıkan haberlerden oluşuyor.

-14-15 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan Efes Pilsen One Love Festival, sponsorun bir içki firması olması dolayısıyla Eyüplü bir grup tarafından protesto edilmiş. “Eyüp’te bira festivaline hayır” diyen grup Twitter’da da seslerini duyurmayı başarmış. Allah akıl fikir versin diyoruz.

-Facebook artık hayatımızdaki bir gerçek ve günden güne değişik bir hal almaya başladı. Örneğin sevgilisine atacağı mesajı Facebook’ta paylaşanları görür olduk zaman zaman. Neyse. Facebook’a tatile gittiğini yazmak da hırsızlara davetiye çıkarıyormuş ve Alman polisi bu durum karşısında Facebook kullanıcılarını uyarmış. “Tatile çıktığınızı yazmayın!” demiş ama örnek göz önünde bulundurulduğunda bu durumu takar mı kullanıcılar bilemiyoruz.

-The Dark Knight Rises 27 Temmuzda sinemalarda görücüye çıkacak, günler kala Facebook sayfasındaki hayran kitlesi 1 milyona yaklaşmış durumda. Empire Magazine ise soundtrack albümünü yayınladı. Buradan dinleyebilirsiniz. Müzikleriyle bile tüyleri diken diken ediyor.

-Bilimsel bir araştırmaya göre ise Batman, sahip olduğu o pelerinle uçamazmış, yere çakılırmış. Bunu söyleyen ise İngiltere’deki bir üniversitede 4 fizik öğrencisi.

-Üzülerek, kendisini yaz başı albüm çıkaran pop şarkıcılarına benzettiğimiz Elif Şafak’a (Metis ve Doğan Kitap diye iki dönemde incelemek lazım) Sanat ve Edebiyat Şövalyesi nişanı verilmiş. Bu arada “şemsiye” meselesinde biz, kendisine hak veriyoruz, bu kadar abartmayalım.


paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder