gösterime giren filmler | 13 temmuz


Vahşiler
Savages
Yapım Yılı : 2012
Gösterim Tarihi : 13 Temmuz 2012
Filmin Puanı : 6.1 / 10
Filmin Türü :Dram,Gerilim,Suç

Ben ile Chon, en iyi marihuanaları yetiştirmektedir. İki arkadaş ayrıca Ophelia’ya karşı duydukları aşkı da paylaşmaktadır. Meksikalı Baja Karteli, üç arkadaşı kendilerine katılmaya zorlayana dek cennet gibi bir hayat sürmektedirler. Baja Karteli’nin lideri Elena ve tetikçisi Lado, arkadaşlar arasındaki bağı küçümserken, Ben ve Chon, bir Narkotik ajanının desteğiyle kartele karşı savaşa girişirler.

Uyarısız Şiddet: ATM
ATM
Yapım Yılı : 2012
Gösterim Tarihi : 13 Temmuz 2012
Filmin Puanı : 4.3 / 10
Filmin Türü :Korku,Gerilim

Kimliği belirsiz garip bir adam ATM’nin kapısında beklemekte ve dışarı çıkmalarına izin vermemektedir. Gençlerin bu esrarengiz adamla mücadele etmekten başka seçenekleri yoktur.

Yaşam Savaşı
La guerre est déclarée
Yapım Yılı : 2011
Gösterim Tarihi : 13 Temmuz 2012
Filmin Puanı : 6.0 / 10
Filmin Türü :Dram

2011 Paris Cinéma İzleyici Ödülü, Blogcular Ödülü2011 Cabourg Büyük ÖdülRomeo ve Jülyet ve çocukları Adam.
Çocuğun hastalığı, anne-babanın mücadelesi ve büyük aşkları.
Cannes Eleştirmenler Haftası'nın açılış filmi olan ve büyük beğeni kazanan Yaşam Savaşı, filmin senaryosunu da yazan başrol oyuncuları Valérie Donzelli ve Jérémie Elkaïm'in gerçek hikâyeleri. Film, oğullarının hastalığıyla tasasız, mutlu günlerinden koparılarak yaşamın acımasız, beklenmedik karmaşıklığına atılıveren genç bir çiftin aşkını canlı ve dinamik bir tarzda anlatıyor. Yaşam Savaşı, Eylül ayında Fransa'nın 2012 Oscar adayı seçildi.

Tımarhane
SecretStone
Yapım Yılı : 2012
Gösterim Tarihi : 13 Temmuz 2012
Filmin Puanı : 6.2 / 10
Filmin Türü :Korku

Anlatılanlara göre, terk edilmiş akıl hastahanesine girmeye cesaret eden herkes delirmektedir. Alex, hastahanede bu dünyaya ait olmayan varlıklara dair deliller olduğunu söyleyince Sean, bir kız arkadaşıyla birlikte gece hastaneye girmeye ikna olur. Üç arkadaş, çok geçmeden kendilerini labirente benzeyen binaların içinde kaybolmuş halde bulur.

Olmak İstediğim Yer
This Must Be the Place
Yapım Yılı : 2011
Gösterim Tarihi : 13 Temmuz 2012
Filmin Puanı : 5.7 / 10
Filmin Türü :Komedi,Dram

2011 Cannes Kiliseler Birliği Ödülü (The Cure'un solisti) Robert Smith'in biraz hırpalanmış halini andıran Sean Penn, kariyerinin en eksantrik, en tuhaf ama en harika performanslarından biriyle karşımızda. Oscar için adı geçmeye başlayan Penn, ellili yaşlarındaki bezgin rock yıldızı Cheyenne'i canlandırıyor. Tasasız ve amaçsız Cheyenne, 30 yıldan beri görüşmediği babasının ölümü üzerine, 2. Dünya Savaşı sırasında babasına Auschwitz toplama kampında işkence eden Nazi subayını bulmayı kendine görev edinir ve ABD'yi boydan boya kateder. Filmin müzikleri David Byrne ve Will Oldham'a ait.

Cinnet Gecesi
The Incident
Yapım Yılı : 2011
Gösterim Tarihi : 13 Temmuz 2012
Filmin Puanı : 5.9 / 10
Filmin Türü :Korku,Gerilim

Bir rock grubunda çalan George, Max ve Ricky'nin en büyük hayali ünlü birer müzik yıldızı olmaktır. Fakat yeterince paraları olmadığı için bir akli dengesi yerinde olmayan suçluların tutulduğu bir rehabilitasyon merkezinde aşçı olarak çalışmaya başlarlar. Fakat bir gece büyük bir fırtına kopar ve merkezdeki elektrikler kesilir. Güvenlik sistemi çalışmaz hale gelir ve tımarhanede kalan, suç potansiyeli yüksek hastaların hepsi biranda serbest kalır. Üçlü şimdi hayatta kalma mücadelesi verir...

Bir Mafya Hikayesi
Les Lyonnais
Yapım Yılı : 2011
Gösterim Tarihi : 13 Temmuz 2012
Filmin Puanı : 6.4 / 10
Filmin Türü :Dram

Bir çingene kampında sefalet içinde büyüyen Edmond Vidal, diğer adıyla Momon, hırsızlıktan girdiği hapishanede Serge Suttel adında bir başka mahkûmla arkadaş olur. Tahliye olduktan sonra da arkadaşlıklarını sürdüren ikili, bir şekilde organize suç işine bulaşırlar. "Des Lyonnais" adında bir çete kurarlar ve 1970'lerin en 'verimli', en ses getiren olaylarına karışırlar fakat 4-5 yıl içerisinde çete yakalanır ve çökertilir.
Şimdi 60 yaşına gelen Momon geçmişteki günleri, silerek, hatırlamak istemez, zira 'emekliye' ayrılıp huzuru bulmuştur. Ailesi ve çocuklarıyla mutlu bir yuva kurmuş kafa dinlerken, geçmişten bir hayalet gibi çıkıp gelen Serge Suttel hala açık kalan defterleri kapatmak ister.
sinema.mynet.com
paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder