kısa kısa #1



-13 Temmuzda David Brooks’un yönetmen koltuğunda oturduğu korku-gerilim türündeki ATM adlı film sinemalarda gösterime giriyor. Filmin mottosu pek de şaşırmayacağınız gibi “Para çekmek ne kadar ölümcül olabilir ki?”. Aslında gayet ölümcül olabilir. Örneğin para çekerken bir yılan sizi ısırabildiği gibi elektrik de çarpabilir.

-Huzursuz filmlerin yönetmeni Michael Haneke’nin Altın Palmiye Ödülü sahibi son filmi Amour’u sahiplenen bir dağıtımcı henüz çıkmamış. IMDb kaynaklarına göre en yakın gösterim tarihi 20 Eylül ile Almanya’ya ait.

-Avrupa Birliği her alanda çevre kirliliğinin önüne geçmek için çaba sarf ediyor, tabii bu durum yatak odalarına kadar girmelerine neden olmuş. Prezervatif, kayganlaştırıcı jel, yapay penis ve türevleri gibi aletlerin organik maddeden yapılanlarında satış patlaması yaşanıyormuş. İlk prezervatifin Milattan 3000 yıl önce kullanıldığı ve koyun bağırsağından yapıldığı tahmin ediliyormuş.

-İngiliz gazetelerinden birinin yaptığı “dünyanın en seksi erkekleri” listesinde David Beckham’ı sollayıp ilk sıraya yerleşen Sherlock oyuncusu Benedict Cumberbatch, “bırakın dünyayı oturduğum apartmanın bile en seksi erkeği ben değilim” demiş.

-Game of Thorones’ta Sansa’nın kazıklara geçirilmiş kellelerin arasında gezdiği sırada kellelerden biri de George W. Bush’a aitmiş. Bu ayrıntı dizinin yaratıcıları ile yapılan söyleşinin birinde ortaya çıkmış. Tabii sonrasında HBO özür dilemek zorunda kalmış.

-Charlize Theron da Game of Thrones hayranıymış, diziyi izlemeye doyamıyormuş. Hatta diziden gelecek her türlü teklife açık olduğunu açıklamış.

-LEGO şirketi, Breaking Bad adlı dizideki uyuşturucu imalatı için kullanılan laboratuarın minyatürünü yapıp piyasaya sürmüş. Tabii bu Legoların çocuklar için olmadığı açık. Söylendiğine göre en küçük ayrıntısı dahi unutulmamış, örneğin parçalar arasında Walter White’ın kahve makinesi, podyum üzerinde elinde bir tavuk butu tutan Gus Fring bile varmış.


paylaş:

2 yorum:

  1. Yazı dizisi mi bekliyor bizi?
    Çok güzel olmuş, sıkılmadım.

    YanıtlaSil
  2. evet, 1-2 hafta aralıklarla oradan buradan toplanan hem eğlenceli hem faydalı bilgileri paylaşmayı düşünüyorum. zevkli olabilir. bakalım :)

    YanıtlaSil