kısa kısa #2



-Sigur Rós bir süre önce Valtari isimli albümünü piyasaya sürmüştü. Her geçen gün albümdeki parçalara film yapımcıları tarafından deneysel videolar çekiliyor ve her birini fazlaca beğeniyoruz. Tabii bizim en çok takdir ettiğimiz fjögur píanó adlı parçaya çekilen video.

-Aktivist kimliğiyle tanınan Lucy Lawless, katıldığı Greenpeace eyleminde protesto amacıyla bir petrol gemisine izinsiz girince mahkeme tarafından suçlu bulunmuş. Üç yıl hapis cezasıyla yargılanan oyuncu, gezegenin kirlenmesine izin vermeyeceklerini söylemiş. Takdir ettik.

-Spartacus: Blood and Sand’de başrol oyunculuğu yapan ve bir süre sonra kansere yakalanan, ardından bu savaşı kaybedip hayata gözlerini yuman Andy Whitfield’ın bu mücadelesi Be Here Now adlı belgeselle ölümsüzleşiyor fakat çekilen filmin kurgu çalışmaları ödenek eksikliği yüzünden tamamlanamıyormuş. Film ekibi, bu konuda hayranlardan ve dizinin yayıncı kanalından yardım bekliyormuş.

-Türk Dil Kurumu’nun internet sitesinde eğer “hayat kadını” nı aratırsanız size şu anlama geldiğini söylüyor: “Para karşılığında erkeklerin cinsel zevklerine hizmet eden ve bu işi meslek edinen kadın, fahişe, orospu, orta malı, kaldırım çiçeği, kaldırım süpürgesi, kaldırım yosması, sürtük”

-Ölüm Pornosu ve Yumuşak Makine davaları garip bir şekilde sonlandı. Davanın bu sonucuna karşılık yayıncı Hasan Basri Çıplak, Chuck Palahniuk’un son kitabını hakime verip “Şu halde biz de bu işi yapmaya devam edeceğimiz için kendimizi ihbar ediyoruz. Chuck Palahniuk'un son kitabını mahkemeniz vasıtasıyla Muzır Kurul’a gönderiyoruz,” demiş.

-Harry Potter serisi yazarı J.K. Rowling’in yeni kitabının kapağı görücüye çıkmış. Kitap 27 Eylül’den itibaren satışa sunulacakmış. Yazar bu kez çocuklar için değil yetişkinler için yazdığını söylemiş.

-Dünyanın her tarafında, başka amaçlarla ülkesinden ayrılan kadınların kötü kadere sahip olanları bir şekilde para karşılığında satılıyor. Hâlâ durum bu ve değişecekmiş gibi de durmuyor.
paylaş:

1 yorum:

  1. Bu kez kötü haberlerle geldin Gürkan ama devam tabii ki.
    Lucy Lawless için üzüldüm
    Andy Whitfield'e üzülmüştüm zaten bir de bu belgeselin maddi sıkıntı çektiğini duyunca ayrı üzüldüm
    TDK ya kızdım
    Para karşılığı satılan göçmenlerle ilgili bir film izlemiştim belgesel açıkçası bulursam paylaşırım bi şekilde.

    YanıtlaSil