hung


Yapımcılar: Colette Burson, Dmitry Lipkin
Oyuncular: Thomas Jane, Jane Adams
Tür: Komedi | Dram
Yıl: 2009-2011
Süre: 30 dak.

Her ne kadar komedi kategorisinde yer alsa da genellikle dram öğeleri içeren tabii yer yer kahkahalarla boğulmama sebep olan bir HBO dizisi olan Hung, adından da anlaşılacağı gibi penisi normale göre büyük olan bir vatandaşın başından geçen enteresan olaylar silsilesini konu ediniyor.
Ray Drecker zamanında örnek bir ailenin bir çocuğu, lisenin efsane öğrencilerinden biri, beysbol takımının kaptanlığını yapmış, yakışıklı, seksi, ideal bir birey. Jessica adında bir kızla evleniyor, Jessica’nın da Ray’den geri kalır bir yanı yok, güzel, alımlı, ponpon kız vs. Birbirlerine âşıklar, evlendiklerinden bir süre sonra da biri kız diğeri erkek olmak üzere ikizleri oluyor. Ray aynı okulda basketbol koçluğu yapıyor, Jess ise ev hanımı.
Başlangıçta ve uzun süre her şey mükemmeliyete yakın giderken bir süre sonra kriz patlak veriyor, aile içinde sorunlar meydana geliyor, zincirleme reaksiyonlar derken zamanında deliler gibi aşık olan çift boşanmayla karşı karşı geliyor. Jess bir süre sonra başka biriyle evleniyor.
Küçüklüğünden beri aynı evde yaşayan Ray iki çocuğuyla birlikte yaşamını sürdürmeye çalışıyor.
İkizler klasik sorunlu ergen tavırlarında, fiziksel olarak da anne ve babasına çok da benzer bir yanları yok. Atletik vücuda sahip baba ve incecik bedeniyle göz dolduran anneye göre çocuklar obez duruyor. Hatta ebeveynlerini görenler çocuklar hakkında “böyle anneden babadan bu çocuklar nasıl çıktı” gibi düşüncelere kapılıyorlar.

Kriz, parasızlık, okuldaki çalışanların teker teker işten çıkarılmasından doğan stres derken bir de evde çıkan yangınla iyice hayatları altüst olan minik aile, bir anda çocukların annelerine taşınmasıyla tek kişiye düşüyor. Ray parası olmadığından evini tamir ettiremiyor, vergi borçlarıyla hayatını iyice çıkmaza varıyor vs. Yaşam alanı olarak da evinin hemen yanındaki gölün kenarına kurduğu çatırı seçiyor. Komşu faciasını da arada bir yaşayan Ray, şans eseri gördüğü “nasıl milyoner olunur?” temalı seminere katılmaya karar veriyor.
Şans eseri, zamanında tek gecelik ilişki yaşadığı Tanya ile karşılaşır. Tanya ise işleri kesat giden bir şairdir, ev kirasını zor öder hale gelmiştir ve iş bulmak için çabalar.
Seminer esnasında konuşulan, sahip olunan yetenek ve bu yeteneğin nasıl pazarlanarak paraya dönüştürüleceği konusu akılların bir kenarında dursun, Tanya ile Ray o gece de birlikte olurlar. Fakat bunda bir duygusallık söz konusu değildir, şair Tanya ise işin sevişme kısmında duygusallık isteyen kişi olduğundan Ray’ın yataktan çıkıp onu yalnız bırakmasına ve soğuk tavırlarına sinirlenir ve aslında Ray’ın hayatını baştan sona değiştirecek fikri kafasına sokacağını bilmeden penisiyle dalga geçer ve sahip olduğu tek şeyin kocaman penisi olduğunu söyler.
Ray de düşündüğünde bunun doğru olduğunu ve sahip olduğu yetenek olan büyük penisini nasıl pazarlayabileceğini düşünür.
Başta yola tek başına çıkacakken duruma Tanya’nın estetik ve zekâsı da girince ortaya bir erkek fahişe bir de kadın pezevenk çıkmış olur.
Baştan sona enteresan bir konuyu işleyen dizi toplamda 3 sezondan oluşuyor ve her sezon yaklaşık 25er dakikalık 10 bölümden meydana geliyor. Aslında devamı getirilmesi planlanan dizi HBO’nun iptal ettiği diziler arasında yer alıyor.
Eğlenceli yapısı, hoş müzikleri, enteresan konusu ve iyi kurgusuyla izlenmeye değer bir dizi olan Hung, harcanan diziler arasında.


paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder