kısa kısa #7


-Dan Brown’ın yeni kitabı Cehennem çoktan piyasaya sunuldu, tükendi, yeni baskısı oldu vs. zaten pek de bir edebi ürün beklemesek de sırf yoğun iş hayatı, koşturmaca, sıkıntı giderme gibi konulardan uzaklaşmak için tercih edilebileceğini söyleyebiliriz. Zaten kitap ileride filmi çekilir bunun edasıyla yazıldığı için bir çırpıda okunur cinsten. Kitabın tek getirisinin İstanbul turizmine yoğun katkı sağlamasıdır.

-Makyaj insanı tümüyle değiştirebilir. Özel olarak farklı efektler kullanılarak yapılan makyajlar ise insanı farklı bir varlığa dönüştürebilir. Gerek sahne gerekse sinema için makyaj gerekli bir unsur. Burada sanatçıların makyajdan sonraki halleriyle kendi görüntülerinin karşılaştırmasını bulabilirsiniz. Ciddi derecede iyi.

-Yazı karakteri bir nevi sizin kendi kişiliğinizle alakadar. Yerine göre de yazı karakteri kullanılıyor. Gidip de bir makaleyi Comic Sans MS ile yazamazsınız, yani yazarsınız tabii ki lakin olmaz. Ne demeye çalıştığımızı anlatmış olmayı umuyoruz. Sizin fontunuz hangisi bilmiyoruz fakat zombilerden hoşlanan birisiyseniz şuradaki font tam sizlik.

-Paranormal durumlar insanı korkutsa da hep bir çekiciliğe sahiptir. Genellikle de daha etkili olsun diye kasvetli bir ortam oluşturulur, sesler fısıltıya döndürülür, her kıpırtıda bir irkilme gerçekleştirilir. Bu adreste de hayaletli fotoğraflar mevcut. Gerçek midir değil midir bilemiyoruz ama yine de ürpertici.

-Instagram güzel bir uygulama kabul edersiniz. Ne şekilde kullandığınıza göre de şekilleniyor, mantık çerçevesinde gerçekleştirilen her eylem öyle oluyor gerçi, neyse. Paul Tellefsen adında bir öğrenci Instagram üzerine bir proje hazırlamaya karar vermiş ve bir süre sonra bu proje kendiliğinden gelişerek kullanıcıların bu uygulamayı niçin kullandıkları, uygulamanın kullanıcılarına neler kattığı konusunda bir belgesele dönüşmüş. Belgeselin 25 dakikalık videosunu buradan izleyebilirsiniz.

-Halen meselenin sadece birkaç ağaç olduğunu düşünenler var. İlginç değil mi?



paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder