21. istanbul lgbt onur haftası


Bu sene 21.si düzenlenen Onur Haftası'nın teması "direniş". Hormonlu Domatesler 28 Haziran'da; Onur Yürüyüşü ise 30 Haziran'da.
21. LGBT İstanbul Onur Haftası bu yıl "Direniş" teması ile 24-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Direnişin teması, Gezi direnişi başlamadan haftalar önce belirlenmişti.
Haftanın tanıtım metninde direniş teması,"Bizzat devlet erkanı ve yetkililerinin hasta, sapkın, günahkar ve kabahatli saydıkları varoluşumuzla bu toplumda eşitlik talebini dillendirmemizdi" şeklinde tanımlanıyor.
24 Haziran Pazartesi günü 14:30'da Medya Forumu ile başlayacak olan etkinlikler hukuk, eğitim, sendikal haklar, feminizm, LGBT mülteciler gibi bir çok konuyu gündeme taşıyacak.
Direniş Forumu,Vegan Atölye, Çatışan Feminizmler ve Transfobi Paneli, LGBT, Çalışma Hayatı ve Sendikal Hareket Paneli, Öğrenci Buluşması, Oueer Pedagoji Paneli, Trans Gündem Oturumu, etkinliklerden sadece bazıları.
Hafta kapsamında Sumru Yavrucak'ın tek kişilik oyunu Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesiydi,  Craft Tiyatro'nun Uğrak Yeri oyunu ve Can Candan'ın yönetmenliğini yaptığı Benim Çoçuğum Belgeseli'nin de gösterimleri yapılacak ve filmin yönetmeni ile de bir söyleşi gerçekleştirilecek.
Yürüyüş 30 Haziran
Geleneksel olarak verilen Hormonlu Domates Ödül Töreni ve Parti ise 28 Haziran cuma günü saat 21:00'da başlayacak.
İstanbul Onur Haftası Grubu, 30 Haziran pazar günü saat 17:00'da, tüm renklerimiz ve çoşkumuzla "Buradayız, Alışın, Gitmiyoruz!" demek için herkesi İstiklal Caddesi'ne LGBT Onur Yürüyüşü'ne davet ediyorlar.
23 Haziran'da ise Trans Onur Yürüyüşü düzenlenecek.
Ayrıntılı programa ve bilgilere ulaşmak için: http://onurhaftasi.tumblr.com/

Kaynak: Bianet.org

paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder