radiohead - just


Radiohead’in 1995 senesinde piyasaya sürdüğü The Bends adlı albümün yedinci şarkısı olan Just, videosu Jamie Thraves tarafından yönetilen ve güzelliği ile bizim en iyi video klipler bölümümüzde yer almasından mutluluk duyduğumuz bir parça.
Bir apartman dairesinde müziğini icra eden Thom Yorke ve ekibini izliyoruz videoda, caddede ise muhtemelen işine giden orta yaşlardaki bir adam bir anda yolun kenarında durur ve yere uzanır. Onu görmeyip ona takılan ve neredeyse düşecek olan bir adam ile durumu anlamaya çalışan diğer insanların gelmesiyle mevzu büyür. Herkes haliyle yere yatmış bu adam için yardım etmeye çalışır, amaçları ise neden bu şekilde yattığıdır. Altyazı ile konuşmalara şahit olduğumuz videoda tam da niçin yerde uzandığını diğer adama açıklanacağı esnada altyazı biter ve diğer insanların aynı yerde yatan adam gibi ona eşlik ettiğini görürüz.
O dönemde çoğu röportajda Yorke’a yönlendirilen soruların başında videonun sonunda adamın ne dediğidir fakat Yorke bu sorudan bıktığını ifade ederek istenilen yanıtı vermemiştir.

Bir kısa film olarak değerlendirilebilecek video klip ve muhteşem Radiohead şarkısı, iyi seyirler.

paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder