cuma kafası #4


Merhaba sevgili okuyucu,
Memleketin çeşitli yerlerinde o kadar çok yağış var ki insanlar evlerinden çıkmak zorunda kalıyor, hayvancılıkla geçimini sağlayanların hayvanları telef olmuş durumda, bununla birlikte İstanbul susuzluğun çilesini yavaş yavaş çekmeye başlıyor. Sıcaklar hiç olmadığı kadar bunaltıcı. Tüm hafta boyunca çalıştın, başındaki vatandaşların saçma sapan argümanlarını dinledin, dışarıda görsen suratına bakmayacağın iş arkadaşlarının laflarını hafta boyunca dinledin, şakacıktan onların fikirlerine katıldın. Ama bu hafta da bitti, şükür. Şayet yarın çalışacaksan sabret, tatil için son saatler, şimdiden tatile başladıysan, sendroma kadar en güzel anlar seninle olsun.

Ne izlesem?
Haliyle yapış yapış bir hava olduğunda insan ne yapacağını çok da bilemiyor, haftanın yorgunluğunu atlatmak için denizin serin sularından medet umabilirsiniz ya da havuz suyuna balıklama atlayabilirsiniz. Şayet bunları yapma imkanınız yoksa gidip arkadaşlarınızla vakit geçirmek en iyisi, zaten sinemalarda da öyle aman aman bir film mevcut değil gibi. Zaten bu havada sinema salonuna tıkılmak mantıklı gelmeyebiliyor.
Ama illaki bir film seyretmek istiyorsanız evde mısırınızı ve soğuk içeceğinizi alıp Only Lovers Left Alive’ı izleyebilirsiniz, şayet henüz izlemediyseniz.
Gecenin karanlığında güneş gözlüğü takmanın klaslığını yaşayan birkaç vampirin öyle dizilerden alışık olduğumuz hayat hikayesinden biraz farklı yaşantısını seyre dalmak güzel olabilir. Hatta bu tür filmlerden hoşlanmayanların dahi bu filmi seveceğini düşünüyoruz.


Ne dinlesem?
En başta karşındakini dinlemekte fayda var. Günler, tam da birbirini anlama günleri. Sevdiklerin var, hatta seni cidden seviyorlar, sen de bunun karşılığını vermelisin. Müzik ruhun gıdasıdır diye boşuna dememişler, birlikte vakit geçirirken senin için hazırladığımız çekme kaseti dinleyebilirsiniz örneğin.


Ne okusam?
Kürk Mantolu Madonna. Bu kitabı okumadan ölenlerin cennete gidemeyeceğini söylüyorlar. Okumayana sert bakışlarını yönlendiriyorlar. Sen de herkes gibi kendine vakit ayır ve eline bu kitabı alıp başla. Ortama girdiğinde konusu açıldığında Fransız kalma.

Nereye gitsem?
Alışveriş mağazasına gitme de nereye gidersen git. Bu havalarda denize/havuza gitmekten başka çare mi var bilmiyoruz ama serinlemek için orman yürüyüşüne çıkabilirsin örneğin, kuş cıvıltılarıyla hafif nemli toprak kokusu eşliğinde kendinle olmak ruhuna iyi gelebilir.

Türkiye şartları neden bu kadar insanı çileden çıkarıcı sevgili okuyucu? Çalışma şartları, hak ettiğin değer ve sana verilenler, neden sürekli ülkeden kaçası geliyor insanın? Daha iyisi için ne yapmak lazım, fikrin varsa yaz bize.
paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder