suç ve ceza film festivali'nde ödüller


Teması 'Kadına Şiddet ve Ayrımcılık' olan, 50 ülkeden 120 akademisyen ve sinemacının katıldığı 2. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin kapanış töreninde "Altın Terazi -En iyi Film ödülü, 'Savaşçı' adlı filmle Alman yönetmen David Whendet'e verildi.

En İyi Kısa Film kategorisinde 'Buhar' fiminin yönetmeni Abdurrahman Öner'e, Jüri Özel Ödülleri, 'Sesizliğin Sonu', 'Boşluk' ve 'Azize' adlı filmlere, Akademi Onur Ödülü ise İstanbul Üniversitesi Kadınları Sorunları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fatmagül Berktay'a, Yaşam Boyu Başarı Ödülü ise 'Trampet' adlı filmin başrol oyuncusu Angela Winkler'e gitti.
Geçen yıl teması 'Darbeler' olan bu yılki konusu ise 'Kadına Şiddet ve Ayrımcılık' olan 2. Suç ve Ceza Film Festivali Altın Terazi Film Yarışması ödülleri sahiplerini buldu.
Ciner Medya Grup Başkanı Kenan Tekdağ ile çok sayıda hukukçu, bürokrat, Filiz Akın'ın da bulunduğu yerli yabancı sanatçıların katıldığı tören Golden Horn Brassqintet müzik dinletisiyle başladı.

"Kadınlar birbirlerine destek olurlarsa güçlü olurlar"
İstanbul Üniversitesi Merkez Binası'nda yapılan 50 ülkeden 120 akademisyen ve sinemacının katıldığı festivalin kapanış töreninde konuşan Festival Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Sözüer, "Önce kadının bir birey olduğunu kabul etmiliyiz. Kadınlar bu dünyayı eşit paylaşmalıdır. Haksızlıklara karşı direnebilmek için birbirlerine destek olmalı, güçlü olmalıdırlar. Burada STK'lara kadın hareketlerine büyük görevler düşüyor. Söyleyecek sözü, fikri, haksızlığa uğrayanlara bu platformda hepinize bir perde var" dedi.

"Gelecek yılın konusu 'Çocuklar ve Suça İtilmiş Çocuklar'
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Başakşehir Belediyesi'nin düzenlediği festivalin Başkanı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Adem Sözüer, kadına şiddet ve ayrımcılık konusunda önemli mesajların çıktığını umduğu festivalin gelecek yılki konusunun 'Çocuklara ve Suça İtilmiş Çocuklar' olduğunu açıkladı.


En İyi Film 'Savaşçı'
En İyi Kısa Film 'Buhar'
En İyi Kısa Metraj Filmi Abdullahman Öner'in yönetmenliğini yaptığı 'Buhar adlı filme verilirken, En İyi Film Alman yönetmen David Whendet'in 'Savaşçı' adlı filmine verildi.
Bu ödülü ise Yeşilçam'ın unutulmaz yıldızlarından Filiz Akın verdi. "Kadına şiddete ve ayrımcılığa hayır demek için sesizimi duyurmak için gerekirse çığlık atmalıyız" diye konuşan Akın, "Önce bu organizasyonda emeği geçen Prof. Dr Adem Sözüer'e ile Prof. Dr. Bengi Semerci'ye ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Şener Şen, Cem Yılmaz gibi halkın sevdiği sanatçılar da bu projelere destek versinler. Biz hanımlar olarak onlara gereken desteği vermeye hazırız" dedi.

Jüri Özel Ödülleri
Festival'in diğer ödülleri ise Jüri özel ödülü, yönetmenliğini Roland Edzard'ın yaptığı "Sessizliğin Sonu / The End of Silence", Yarışmada En İyi Kısa Metraj Film Abdurrahman Öner'in yönetmenliğini yapmış olduğu Buhar (Vanished into blue)'ye verilirken, Festival Jürisi ayrıca iki gece de Mauricio Lopez Fernandez'in yönettiği Azize (La Santa) ve Onur Güler'in yönetmenliğini yapmış olduğu Boşluk (Emptiness) Jüri özel ödülüne layık görüldü.
Törende anlamlı iki ödül daha verildi. Akademi Onur Ödülü , İstanbul Üniversitesi Kadınları Sorunları Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr. Fatmagül Berktay'a gitti. Akademi Onur Ödülü İstanbul Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fatmagül Berktay'a Yaşam Boyu Başarı Ödülü; 'Trampet' adlı filmin başrol oyuncusu Angela Winkler'e ve katkılarından dolayı Prof. Dr. Bengi Semerci'ye verildi.

Tülay ACAR / AHT
paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder