kısa kısa #11



-Türkiye’de salaklıklar yaşanmaya devam ediyor. Bu hafta yaşanan büyük salaklıklardan biri Cihangir’deki merdivenlerin boyandıktan sonra gelişen olaylardı. Ne güzel rengarenk olan merdivenler belediye tarafından griye boyandı. Tabii artık eskisinden çok daha farklı şekilde tepki vermeye başlayan halk sebebiyle belediye, griye boyadığı merdivenleri yeniden renklendirdi ama ne yazık ki hiçbir şey orijinali kadar tatlı olamıyor. Bu olay her yerde tepki çekti, artık Türkiye’nin dört bir yanında rengarenk sokaklar, merdivenler, duvarlar görmemiz mümkün. Hatta sokakta yürürken saçı rengarenk boyanmış kadınlar görüp aşık olmamız kaçınılmaz.

-İzmir Devlet Opera ve Balesi, 'Muhteşem Süleyman' operasını sahne kantatı olarak sahnelemek üzere sözleşme imzalayıp opera olarak sahneleyince, besteci Tevfik Akbaşlı kantat ile opera arasındaki ciddi telif farkını talep etti. Eser repertuardan çıkarıldı.

-1 milyondan fazla satan ‘Aşk’, ‘İskender’, ‘Baba ve Piç’ gibi romanlarıyla tanınan Elif Şafak, adı şimdilik açıklanmayan ve Aralık 2013’te çıkacak Doğan Kitap etiketli yeni kitabında Osmanlı’nın şatafatlı dönemini konu ediyor.

-İngiliz Oxford Üniversitesi tarafından yayımlanan İngilizce sözlük, 'phablet', 'unlike', 'bitcoin' ve 'selfie' gibi güncel kelimeleri bünyesine ekledi. Miley Cyrus'un "twerk"i bile sözlükte.

-Harry Potter’ın 15’inci yılında ABC News televizyonuna röportaj veren J.K rowling, seride en çok özlediği karakterin hangisi olduğunu açıkladı. Rowling, ‘kendisini  Dumbledore’a çok yakın hissettiğini, onun akıl hocasını olduğunu’ söyledi.

-Amerikalı ünlü yazar Elmore Leonard'ın ölümünün ardından yarım kalan son romanını oğlu tamamlayacak.

-Cem Yılmaz, sonbaharda senaryosunu tamamlayacağı yeni filmini kış aylarında çekeceğini söyledi.

-Yılın en iyileri Altın Portakal'da, festivalde François Ozon, Michael Winterbottom, Alejandro Jodorowsky, Coen Kardeşler, Paul Schrader ve Kim Ki Duk'un son yapımları sinemaseverlerle buluşturulacak.

-Travelodge’un “geride bırakılan kitaplar endeksi”nde ilk sırayı iki yıldır E.L. James’in “Elli Ton” kitapları alıyor.


-En çok kazanan ünlüler sıralamasının zirvesinde 125 milyon dolar ile Madonna yer alıyor.

-Avusturyalı ünlü yönetmen Michael Haneke'ye, Zürih'te yapılacak Uluslararası Film Festivali'nde "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" verilecek.

-Deniz Akçay'ın Venedik Film Festivali'nde 'Genç Aslan' ödülü için yarışan "Köksüz" adlı sinema filmi 28 Ağustos'ta yapılan gösterimde ayakta alkışlandı.
paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder