taxi driver (1976)

1976 yapımı bir Martin Scorsese filmi.
Robert De Niro ve Jodie Foster’ın başrollerinde oynadığı Taxi Driver, New York’a gelip çalışmaya başlayan bir taksicinin şehri tüm pisliklerden kurtarma düşüncesiyle paranoyak olmasını konu edinir. Yönetmenin en iyi filmlerinden kabul edilen yapıt, IMDb kullanıcıları tarafından da bu başarıya layık bir puan almış. Film, yaklaşık 173 bin kullanıcının oylamasıyla 8.6 puan ve bu başarısıyla da top 250 listesinde 41.lik sahibi.
113 dakikalık dram-gerilim içerikli filmden akıllarda kalan replik ise, Robert De Niro’nun tabancalarını garip düzeneklerle vücuduna yerleştirdikten sonra ayna karşısına geçip “are you talkin to me?” demesidir. Bu replikle insanı gülme krizine sokabilir. Hatta bu repliği karikatür dergilerine konu oldu, Yiğit Özgür’ün “bağa mı dedin?” temalı karikatürüne bir göz atabilirsiniz.
Devam filmi tartışmalarında ise ntvmsnbc kaynaklarına göre Antichrist’teki sert sahneleriyle adından söz ettiren Lars Von Trier’in çekeceği yönünde. İddia mıdır, gerçekleşir mi orası şimdilik bilinmiyor.
Filmin 4 Oscar adaylığı, 19 ödülü ve 9 farklı adaylığı var.

paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder