the count of monte cristo (2002)

Alexandre Dumas’ın romanından uyarlama olan film, Kevin Reynolds’ın yönetmenliği ile beyaz perdeye aktarılmış ve başrollerde James Caviezel, Guy Pearce ve Richard Harris var.
Filmde, bir denizcinin çalkantılı hayat hikâyesinden kesitler sunulur. Denizcinin tek amacı para kazanıp sevdiği bayanla evlenmektir. Fakat o bayanı seven sadece kendisi değildir, en yakın arkadaşı da bayana âşıktır ve oyunların en kötüsünü onun için seçer ve bu çirkinlik sonucunda başrol oyuncumuz ülkenin en kötü hapishanesine gönderilir. 13 yıl ceza yiyen adamın bundan sonra yapacağı hapishane arkadaşıyla düşülen bataklıktan kurtulma planları düşünmesidir.
Filmin ilk yarısında olayın gerçekleşmesi ve hapishane yılları anlatılır. İkinci yarısında ise artık yeni bir kimlik ve bulunan hazinenin getirdikleri ile oyunda rol alanlardan intikam alınması anlatılır.
2002 yapımı film yaklaşık 44 bin kullanıcının oyuyla 7.6 IMDb puanına sahip. 131 dakika uzunluğundaki yapım aksiyon, suç ve macera kategorisinde.
Paranın saygınlık ve güç getirdiğini yine gözler önüne seren filmin konusu iyi bir beyin ve gizemle döngü içersine sokulmuş. Heyecan arayanların kaçırmaması gereken bir şölen.
Kaynaklara göre hiç ödül almaması da düşündürücü bir durum.



paylaş:

0 YORUM:

Yorum Gönder