yalnız kalmak


Her yerdeler. Kalabalık. İnsanlar. Trafik. Yeşilden sarıya, sarıdan kırmızıya döne ışıklar. Kuyruk oluşturanlar.
İlerliyorum. Kendimi bile kaybedebilirim bunların içinde. Bulamıyorum. Aradığımın ne olduğunu bilmeden, onu bulamayacağıma eminim. Aklımın ucundan yere düşen düşüncüler, zıplamaz oldular.
Çığlık atsam deli derler, ağlasam gülerler. Neden bilmezler; gözlerde yaş yoksa ruh gökkuşağına sahip olamaz. Ah bu beyaz insanlar…
Kısalan cümlelerimin içinde, kendi tükürüğümde boğuluyorum.
Boşalan sokakların boynu bükük lambaları. Acımı anlar gibi ışıklara buladılar. Oturup da dizlerimi göğsüme çektiğimde yağmurun yağmasını diler gibiyim. Yalnızlık.
Yıkasa yağmur paklar düşüncelerimi.
Özgür olmamaya mecburum kendi benliğimde, beni tutsak eden, bedenim. Sıksam, delip geçer kurşun beynimi. Boşluğa bakıldığında karşı tarafı göreceğimi bilsem yaparım.
İçine düştüğüm dünyanın dibine sürüklenmişim, haberim yok. Tek kalmışım da fikrimin kuytu köşelerine sığınıp, tipide, karın göbeğine gömülmüşüm, karanlık sokakların daimi emektarı olup, masa başlarında elimde kafam, diğerinde kadeh, sigarayı nasıl tutabilirim diye düşünür olmuşum, şeref arayıp da insanların içinde şerefsiz olup çıkmışım, tanrı diye bir şey yoktur saçmalıklarını düşünürken, düşünceler dalmış, nefes almanın bir hediye olduğunu unutmuşum.
Yalnızlık zor.
Zor olan yalnızlığının farkına varmak.
paylaş:

4 yorum:

  1. Farkındalıklarımız değil midir zaten bizi insan yapan,bu yüzden yakınmak ne kadar doğru bilemiyorum.Yalnızım evet,farkındayım evet,zor mu hayır.
    Ama en doğrusu da şeref arayıp insanların içinde şerefsiz olup çıkmışım,o halde en doğrusu yalnız olmak,yalnız kalabilmek...
    Güzel yazı,tebriği fazlasıyla hakediyor:)

    YanıtlaSil
  2. müteşekkirim efendim.

    YanıtlaSil
  3. kalabalıkların ortasından geçip aslında hep yalnız oldugumu hissetmek... güzel olmuş tebrikler =)

    YanıtlaSil
  4. sadece yeni yazıları okumaktansa birkaç bölüm geri gidip diğer yazıların okunması ve bununla da kalınmayıp o yazılara yorum yapılması, mutluluk denen hadisenin ne demek olduğunu çok da güzel açıklıyor bizlere. elimizden bu tebriklere sadece teşekkür etmek geliyor.

    YanıtlaSil